Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γενική δοκιμή σήμερα για την πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος - Στα τέλη της εβδομάδας οι αιτήσεις

Γενική δοκιμή σήμερα για την πλατφόρμα τ...

Η πληρωμή αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό  μέρισμα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επρόκειτο να ανοίξει σήμερα ωστόσο ο Προεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση προκειμένου σήμερα να γίνουν οι τελικές δοκιμές στο koinonikomerisma.gr.

Ο κ. Τάγαρης υποστήριξε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει προς τα τέλη της εβδομάδας και πως  οι πληρωμές θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η διαδικασία:

Το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet.

Το μέρισμα θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ.

Προτεραιότητα θα έχουν, όπως και πέρυσι, περίπου 55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 2 ετών εκτός εργασίας), και οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι 600.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν από 300-600 ευρώ σύνταξη το μήνα, αλλά και οι 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Το υπερπλεόνασμα των 885 εκατ. ευρώ του φετινού προϋπολογισμού άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση για να διανείμει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κοινωνικό μέρισμα ύψους 710 εκατ. ευρώ το οποίο πιθανότατα θα ανέλθει τελικά σε υψηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις