Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διεκδικήσει ποτέ τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διεκδι...

"Για να μη διαταραχθούν οι συμμαχίες του ελληνικού κεφαλαίου"

"Η μόνη περίοδος, που ο κ. Τσίπρας θυμάται τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι η προεκλογική, όταν επί μια τετραετία δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να τις διεκδικήσει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά φροντίζει κάθε φορά να αποδυναμώνει αυτό το ιστορικό αίτημα, είτε με αόριστες αναφορές για κάποιες πρωτοβουλίες σε κατάλληλο χρόνο και σε συμφωνία με την άλλη πλευρά, είτε φέρνοντας ουσιαστικά σε αντιπαράθεση την ηθική διάσταση των γερμανικών αποζημιώσεων από την πραγματική οικονομική οφειλή", αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλωσεις Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

"Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να διεκδικήσει ποτέ από τη γερμανική κυβέρνηση τις αποζημιώσεις, για να μη διαταραχθούν οι συμμαχίες του ελληνικού κεφαλαίου. 'Αλλωστε και στο πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, δε γίνεται καμιά αναφορά σε ρητή δέσμευση της κυβέρνησης να διεκδικήσει ενιαία και το σύνολό τους", προσθέτει το σχόλιο του ΚΚΕ.

"Ο λαός μας έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, τους πολιτιστικούς θησαυρούς που εκλάπησαν εκείνη την περίοδο, ταυτόχρονα με τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου", καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις