Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καρέ- καρέ η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Καλάβρυτα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Καρέ- καρέ η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σ...

Εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στο εργοστάσιο μεταποίησης του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού

στα Καλάβρυτα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως τις εγκαταστάσεις του θα τις ζήλευε και το πιο σύγχρονο εργοστάσιο μεταποίησης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τσίπρας από Καλάβρυτα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ σε 40.000-45.000 αιγοπροβατοτρόφους

Ο πρωθυπουργός ρώτησε τους υπεύθυνους του Συνεταιρισμού ποια τιμή δίνουν στους παραγωγούς πρόβειου γάλατος και όταν τον ενημέρωσαν είναι 0,72 ευρώ το κιλό, παρατήρησε: «Εσείς δίνετε 0,72 ευρώ την ώρα που άλλες μη συνεταιριστικές επιχειρήσεις λένε ότι δίνουν 0,75 και λένε ότι δεν "βγαίνουν", ενώ εσείς έχετε και 2 εκατομμύρια κέρδη ετησίως τα οποία δίνετε ως μέρισμα στα μέλη σας και, βεβαίως, κάνετε και νέες επενδύσεις».

Στο σημείο αυτό ο Τσίπρας ζήτησε να προβληματιστούν όλοι, διότι, όπως σημείωσε, «κάποια συμφέροντα στον τόπο μας, βρήκαν βεβαίως το έδαφος να το κάνουν, λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια ως καρτέλ στριμώχνοντας τον αδύναμο κρίκο της παραγωγής, που είναι οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, οι οποίο δεν γνωρίζουν γιορτές και σχόλες και βρέξει χιονίσει πρέπει να αρμέξουν τα πρόβατα και να συγκεντρώσουν το γάλα για να φτάσει στα ψυγεία».

«Πολιτική μας βούληση είναι αυτό να μην το επιτρέψουμε. Αδύναμος κρίκος στον τόπο μας δεν θα είναι πια ο κόσμος της παραγωγής. Και για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε τη δική σας στήριξη και συνεργασία», τόνισε και συνέχισε:

«Το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα πρέπει να στηρίζεται σε έναν υγιή συνεργατισμό. Δεν έχουμε ως αξία τον άκρατο ανταγωνισμό, δεν έχουμε ως αξία την αρπαχτή και το εφήμερο κέρδος. Εχουμε ως αξία να φτιάξουμε τις υποδομές για τον τόπο μας στηρίζοντας τους πιο αδύναμους».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΠληροφορίεςΑΠΕ ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ:eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις