Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΡΕΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΩΜΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΡΕΦΕΝΕ", "Ω ΤΙ ΚΟΥΤΟΙ, ΚΟΥΤΟΙ!..."

ΑΡΕΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΩΜΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "...

Θα δοθούν 4 ακόμη παραστάσεις στο Πάνθεον έως και τη Δευτέρα 3/12/2018

Οι 4 τελευταίες παραστάσεις της νέας κωμικής παράστασης του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», με τίτλο «Ω τι Κουτοί, Κουτοί!...» θα δοθούν στο θέατρο Πάνθεον την Παρασκευή 30/11/2018 στις 21:30, το Σάββατο 1/12, την Κυριακή 2/12 & την Δευτέρα 3/12/2018  στις 20.30.

Πρόκειται για μία κωμωδία, βασισμένη στο «Δείπνο ηλιθίων» του Francis Veber, με σημερινές αναφορές ανεβάζει το «Ρεφενέ». Έργο του 1998 με διεθνή καριέρα που έγινε και ταινία (Γαλλική και Αμερικανική Version), σημειώνοντας τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε. Σάτιρα στην ουσία στον κοινωνικό ρατσισμό που σέρνεται στις πολιτισμένες κοινωνίες μας.

Όμως οι Πατρινοί που το είδαν στις 4 πρώτες παραστάσεις γοητεύτηκαν κι από την «δεύτερη ματιά» του συγγραφέα. Αυτό το φλερτάρισμα δηλαδή του καθενός μας -με την ηλιθιότητα- όταν μας ποδηγετούν τα πάθη και τα «θέλω» μας.  Πόσες φορές αλήθεια, εγκλωβισμένοι σε πλάνες και εμμονές, δεν γινόμαστε «παλιάτσοι»; Ποιος ερωτεύεται λογικά και πως λένε τον άλλον που χάνει τα μυαλά του κυνηγώντας ένα όνειρο; Μην το χάσετε!

Τους ρόλους (των ηλιθίων) ερμηνεύουν οι:

Β. ΜΠΟΖΑΣ     Αντώνης Παπαγεωργίου

Ρ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ  Ζωή Κοκολιού

Α. ΚΟΡΕΣ        Κων/νος Σταματόπουλος

Α. ΝΤΟΚΟΣ     Κατερίνα Λειβαδά

ΣΑΝΤΡΑ    Ελένη Αγγελοπούλου

Τ. ΤΕΤΑΡΤΟΣ Θεόδωρος Σίδερης

Θ. ΜΑΚΡΗΣ    Θεόδωρος Στεφανίδης

Ν. ΠΑΡΤΙΚΟΛΑΣ   Θεοφάνης Γιαλυψός

Τ. ΜΑΚΡΗ    Ουρανία Αναστασοπούλου

ΝΟΣΟΚΟΜΑ Ευδοκία Διαμαντοπούλου

Το έργο όπως προείπαμε, θα παιχτεί για 4 ακόμη παραστάσεις (Παρασκευή 30/11 ώρα 21:30 , Σάββατο 1/12, Κυριακή 2/12 & Δευτέρα 3/12/2018 ώρα 20:30).

Προπώληση & κρατήσεις στο θέατρο 2 ώρες πριν την παράσταση και στο τηλέφωνο 6989 651091 (πρωινά 10:00-15:00).

Ακολουθεί θεατρικό σχόλιο από τον Σταύρο Ιντζεγιάννη

«Ω  ΤΙ  ΚΟΥΤΟΙ, ΚΟΥΤΟΙ!..»

(Διασκευή στο «Δείπνο ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ) από το θεατρικό  σχήμα Ρεφενέ –στο Πάνθεον

Στο  Πάνθεον  για λίγες μέρες (8 παραστάσεις μόνο, έως  3 Δεκέμβρη) η ανατρεπτική κωμωδία του Φράνσις Βέμπερ σπάει ταμεία μαζί και κατεστημένες καταστάσεις από ανατροπή σε ανατροπή θυμίζοντας λίγο και το «Μηδέν του νοομέτρου» του  Παύλου Νιρβάνα.

Μια σπαρταριστή κωμωδία που αφήνει τον θεατή με το ερώτημα «τελικά ποιος είναι ο πιο ηλίθιος-ο οικοδεσπότης ή ο καλεσμένος στο δείπνο;» Κι ακόμη πόσες και πόσες φορές δεν την πατήσαμε κι εμείς προσπαθώντας να κάνουμε χιούμορ σε βάρος των άλλων. Ένα ιδιότυπο δείπνο όπου καλείται κάθε φορά να τους διασκεδάσει εν αγνοία του φυσικά ένας γελωτοποιός του πνεύματος. Ο Ηλίθιος !

Ανατρέποντας τους ρόλους ο Ντόκος-ο υποτιθέμενος ηλίθιος -γυρίζει την ερώτηση και από παρατήρηση σε παρατήρηση, αναποδογυρίζει τους ρόλους φέρνοντας τον οικοδεσπότη του ιδιότυπου δείπνου κολλημένο στον τοίχο.

Οι αφελείς απορίες του αποδεικνύονται σοφές παρατηρήσεις και τα ερωτήματα αλλάζουν πρόσωπα θυμίζοντας  κάποιες φορές –εκείνο το… « φέρε και τον…  να γελάσουμε » που συχνά έχουμε στις παρέες και που όχι σπάνια αποδεικνύεται ο σοφός που μας καθίζει  στο σκαμνί.

Η σπαρταριστή κωμωδία του Φ. Βέμπερ μου θύμισε, όταν πολλά χρόνια πριν που κάποιος (δημοσιογράφος τότε –μετέπειτα πολιτικός και υπουργός νομίζω)  είχε προσπαθήσει να πάρει συνέντευξη από τον κ. Βασίλη Λεβέντη πρόεδρο του κόμματος των Κεντρώων και προσπαθώντας να κάνει χιούμορ σε βάρος του, του γύρισε μπούμεραγκ καθώς ο κ. Πρόεδρος γύρισε τους ρόλους και έκανε τον δημοσιογράφο… με τα κρεμμυδάκια μέχρι που έχασε την εκπομπή στο κανάλι !!!)

Έκπληξη ο θαυμάσιος  Αντώνης Παπαγεωργίου (Βαλέριος Μποζάς ) κράτησε μαζί με την Κατερίνα (την απίθανη όπως πάντα Κατερίνα  Λειβαδά, στύλο και εδραίωμα των Ρεφενέ ) στο ρόλο του υποτιθέμενου ηλίθιου -Αιμίλιου Ντόκου-  ένα επιτυχημένο δίδυμο και μαζί με τους Α. Κορέ (Κ Σταματόπουλο) τη Σάντρα (Ελένη Αγγελοπούλου) τον Τέταρτο (Θ. Σίδερη)  τον έμπειρο πια Θ Στεφανίδη (ως Θ. Μακρή) τον Θ Γιαλυψό (ως Ν. Παρτίκολα) την Ο. Αναστασοπούλου (ως Τ. Μακρή) και την Ε. Διαμαντοπούλου (ως νοσοκόμα) ένα επιτυχημένο σύνολο που δικαίωσε τις σοφές όπως πάντα επιλογές του σκηνοθέτη  Γ. Γεωργακάκη o οποίος κι εδώ επιτυγχάνει να δώσει το ύφος της παρέας που διασκεδάζει με τα χορευτικά του πρώτου μέρους!

¨Όλοι οι συντελεστές άριστοι (στενός ο χώρος για να γράψω ονόματα) έχουν πια καθιερώσει το θεατρικό σχήμα Ρεφενέ που αποδεικνύεται εκτός των άλλων φυτώριο νέων ηθοποιών  αλλάζοντας κάθε φορά ρεπερτόριο αλλά και καστ!

Ενθουσιώδη ήσαν τα σχόλια της Μαριάννας Σταματιάδου και της Βικτωρίας Αγγελοπούλου για την παράσταση.

Ενθουσιώδη ήσαν τα σχόλια της Μαριάννας ...

Ενθουσιώδη ήσαν τα σχόλια της Μαριάννας Σταματιάδου και της Βικτωρίας Αγγελοπούλου για την παράσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture