Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τελευταίες παραστάσεις για το "Μαμ" του ΔΗΠΕΘΕ στον Απόλλωνα

Τελευταίες παραστάσεις για το "Μαμ&...

Σήμερα στις 9μμ κι αύριο στις 7μμ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από το θεατρικό σχήμα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Άρμα Θέσπιδος», την περασμένη Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, του έργου του Σάκη Σερέφα «Μαμ». Στην πρεμιέρα παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Σταύρος Τσακίρης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο Πέτρος Βάης αντιπρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου και υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος αλλά και πολλοί φίλοι του θεάτρου που ενθουσιάστηκαν από την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Στρέπκος.

Επίσης μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν οι Διονύσης Καρατζάς και Νίκος Δούρος. Είναι η 4η χρονιά που το πετυχημένο θεατρικό σχήμα συνεχίζει την θεατρική του πορεία.

Το έργο δίνει «μαθήματα ζωής» κυρίως σε εφήβους που δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει την ουσία της ζωής.

Όπως αναφέρει το πρόγραμμα της παράστασης «…ο Δήμος Πατρέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., δημιούργησαν το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα που περιοδεύει, τρία χρόνια τώρα, σε κάθε γειτονιά, σε ιδρύματα, σχολεία, χωριά, σε όλη την Περιφέρεια. Με τρία (3) εξαιρετικά έργα – «Ελιξίριον Τσέχωφ», «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης», «Η τρελή του Σαγιό» – έδωσε 369 παραστάσεις, που παρακολούθησαν 38.000 θεατές που εξέφρασαν την ανάγκη να έχουν θέατρο μ’ αυτά τα λόγια: «για 1η φορά, ο Δήμος και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μας θυμήθηκαν… !». Και το θεατρικό συνεχίζει και φέτος με μία νέα παράσταση και «…με την ίδια φιλοσοφία και πρόταση που πρωτοξεκίνησε» και με την υπόσχεση ότι «δεν θα λέμε πια έλα στο θέατρο, αλλά το θέατρο έρχεται κοντά σου, εκεί που ζεις και εργάζεσαι».

Έτσι το «Άρμα Θέσπιδος» υπηρετεί τη συνολική φιλοσοφία και δράση της Δημοτικής Αρχής που είναι «πρώτα οι ανάγκες του λαού».

Το έργο παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του συμπολίτη ηθοποιού Χρήστου Στρέπκου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης ήταν του Αριστοτέλη Καρανάνου και της Αλεξάνδρας Σκιάφκου, η  χορογραφία της  Μαριμίλλης  Ασημακοπούλου και ο σχεδιασμός φωτισμών του Νίκου Σωτηρόπουλου.

Στο ρόλο του μικρού  Ζοζέφ  ο  Γιάννης Τσάκωνας , στο ρόλο του Μεγάλου και του πατέρα του Ζοζέφ ο Βασίλης Κόκκαλης, στον ρόλο του αφηγητή –Ζοζέφ του σήμερα  ο  Πάνος Τρουμπουνέλης και  στο ρόλο της μητέρας και φίλης του Ζοζέφ, η Μαίρη Χρυσανθακοπούλου. Μία παράσταση ανατρεπτική με χιούμορ και ευαισθησία που κρύβει ένα μυστικό ζωής.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων :

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. και στις 9:00

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της  Αχαΐας, σε σχολεία συλλογικότητες, Νοσοκομεία, Ιδρύματα, φυλακές κ.α.

Μετά την περίοδο των εορτών, το έργο θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Πληροφ.-Κρατήσεις: 2610 273613 και www.ticketservices.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture