Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον νέο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας στην Πάτρα, στους πρώην Μύλους Αγ. Γεωργίου

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον ν...

Ξεμπλόκαρε η διαδικασία

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία για τη δημιουργία του νέου σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, σύμφωνα με πληροφορίες. Η τεχνική εταιρεία που είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν επέμεινε να συζητηθεί. Έτσι «ανοίγει» ο δρόμος για να πέσουν οι υπογραφές με την εταιρεία που υπέβαλε τη μεγαλύτερη έκπτωση, μετά από διενέργεια διαγωνισμού και το άνοιγμα των προσφορών.

Οι Σμυρνιοί μυλωνάδες που κατέκτησαν την Ευρώπη με τους Μύλους Αγίου Γεωργίου- Ένας χώρος στην Πάτρα που περιμένει να αλλάξει όψη και χρήση


Οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, αν όλα πάνε καλά,  σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε 15 περίπου ημέρες, ώστε στη συνέχεια (μέσα σε ένα περίπου μήνα) να εγκατασταθούν τα  συνεργεία, στους πρώην Μύλους του Αγίου Γεωργίου, στην Όθωνος Αμαλίας.Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 7,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τη μεταφορά από τη σημερινή θέση του Τερματικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται στην οδό Ζαΐμη και Όθωνος Αμαλίας κατά 200 μέτρα στις εγκαταστάσεις των Μύλων Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Στο χώρο του πρώην βιομηχανικού κτιρίου πέρα από τις απαραίτητες υποδομές για τα υπεραστικά λεωφορεία, θα υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις που θα μετατρέψουν τον ΚΤΕΛ Πάτρας σε ένα μίνι-εμπορικό κέντρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που συντάχθηκε πριν μερικά χρόνια στόχος είναι να διατηρηθεί η εξωτερική εικόνα του βιομηχανικού κτιρίου, όπως αναφέρει η Πελοπόννησος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στον πρώτο εξαώροφου κτίριο θα διαμορφωθεί ο κεντρικός χώρος του σταθμού, που στο ισόγειο θα περιλαμβάνει λειτουργίας του σταθμού και τις υπηρεσίες διοίκησης στου ορόφους.

Στο δεύτερο τριώροφο κτίριο η τεχνική έκθεση προέβλεπε στον ισόγειο χώρο την είσοδο πρόσβασης στον σταθμό από την οδό Άστιγγος και στους ορόφους αίθουσες συνεδριάσεων.

Στο τρίτο κτίριο και στο ισόγειο αυτού βοηθητικοί χώροι (αποθήκη αποσκευών, wc κ.α.). τον πρώτο όροφο τα γραφεία αποστολής και παραλαβής ασυνόδευτων δεμάτων και η είσοδος του πολυώροφου χώρου στάθμευσης από την οδό Σανταρόζα.

Στον δεύτερο, τρίτο και τέταρτο όροφο προβλέπονται χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και στον πέμπτο αίθουσα εκδηλώσεων.

Στον ακάλυπτο χώρο του συγκροτήματος προτείνεται η διαμόρφωση του χώρου κίνησης και στάθμευσης των λεωφορείων.

Μανωλόπουλος στο thebest.gr: Οφείλουμε μια συγνώμη στην Πάτρα

 

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος μιλώντας στο thebest.gr  σχετικά με το έργο του νέου σταθμού, όταν βγήκε ο διαγωνισμός στον "αέρα" πριν από ένα περίπου χρόνο, είχε  μιλήσει για έναν σταθμό στολίδι που θα διαφημίζει την πόλη και θα εξυπηρετεί επαρκώς τους ταξιδιώτες.

«Ο νέος σταθμός θα είναι ένα αριστούργημα για την πόλη.Οφείλουμε να ζητήσουμε ένα συγγνώμη από το επιβατικό κοινό και από την πόλη της Πάτρας. Ο υπάρχον σταθμός χτίστηκε το 1974-75 και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

Όλες οι Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν σύγχρονους σταθμούς και στα κέντρα τους, όχι στα προάστια. Η Πάτρα πρέπει να ακολουθήσει, να έχει έναν υπερσύγχρονο επιβατικό σταθμό. Για την πόλη και τον κόσμο της πρώτα και μετά για το ίδιο το ΚΤΕΛ.

Το ΚΤΕΛ Αχαΐας με δικές του δυνάμεις προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα και να φτιάξει ένα στολίδι που θα κοσμεί την Πάτρα και θα την διαφημίζει αντί να την δυσφημεί».

 

Πάτρα: Δρομολογείται η μεταφορά του σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας στους Μύλους Αγ. Γεωργίου– Το χρονοδιάγραμμα

Πάτρα: Μόνιμος «βραχνάς» για το κυκλοφοριακό η λειτουργία του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης – Επί δεκαετίες συζητείται η μεταφορά του σταθμού αλλά τίποτα δεν γίνεται

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις