Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παράπονα οδηγών για το «φανάρι της υπομονής» στον κόμβο Κουρτέση- «Περιμένετε τις αντιδρομήσεις», η απάντηση- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παράπονα οδηγών για το «φανάρι τη...

Έντονο το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Μπορεί το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα να έχει επικρατήσει το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην μια είσοδο-έξοδο της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας, στα Ταμπάχανα, και στην άλλη πλευρά όμως, στον κόμβο Κουρτέση τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα. Όπως καταγγέλλουν συμπολίτες και καταδεικνύει και το επιτόπιο ρεπορτάζ του thebest.gr το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλεί το φανάρι που λειτουργεί στο σημείο για να στρίψουν αριστερά από τη Νέα Εθνική Οδό για να μπουν στην Μικρή Περιμετρική και στην οδό Κανακάρη, είναι απερίγραπτο.

Τις ώρες αιχμής δεκάδες οδηγοί περιμένουν υπομονετικά επί αρκετή ώρα μέχρι να ανάψει πράσινο και να περάσουν με αποτέλεσμα να επικρατεί εκνευρισμός και αγανάκτηση. Η αναμονή μπορεί να φτάσει και τα δέκα λεπτά καθώς το κάθε φανάρι διαρκεί ελάχιστα, 5-6 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα κάθε φορά να μπορούν να περάσουν μόνο 3 με 4 οχήματα.

 

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο πρωί περίπου στις 9:00 όταν οι περισσότεροι Πατρινοί που μένουν Ανθούπολη, Ρίο, Αγ. Βασίλειο κτλ. κινούνται προς το κέντρο της Πάτρας καθώς και το απομεσήμερο όταν επιστρέφουν από τις δουλειές τους εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και άλλων Υπηρεσιών (ΔΟΥ, Περιφέρεια κ.α..) επιστρέφουν σπίτια τους.

Μάλιστα λόγω της κατάσταση που επικρατεί αρκετοί οδηγοί επιλέγουν τελικά να κάνουν δεξιά και να κατέβουν από την οδό Αγίας Σοφίας επιβαρύνοντας και αυτόν το δρόμο με κίνηση που διαφορετικά θα μπορούσε να την έχει γλιτώσει.

 

 

Το πρόβλημα το αναγνωρίζουν Περιφέρεια και Δήμος Πατρέων ωστόσο, όπως φαίνεται στην παρούσα φάση δεν μπορούν να κάνουν κάποια ουσιαστική παρέμβαση. Όπως υποστηρίζουν το θέμα προκαλείται επειδή ο συγκεκριμένος κόμβος έχει ουσιαστικά κατασκευαστεί με την προοπτική της αντιδρόμησης τόσο της Κανακάρη όσο και την οδού Κορίνθου.

 

Πάτρα: 46.000 οχήματα στριμώχνονται καθημερινά στα Ταμπάχανα! ΔΕΙΤΕ τη μελέτη- Ρυθμίζει τα φανάρια η Περιφέρεια

 

Εκτιμούν ότι όταν η Κανακάρη αποτελέσει, κάποια στιγμή, την έξοδο της Πάτρα και η Κορίνθου την είσοδο το πρόβλημα θα εκλείψει αφού ο κόμβος θα δείχνει πιο κυκλοφοριακά λογικός. Τότε λοιπόν εκτιμάται ότι η παρούσα ανωμαλία θα απομακρυνθεί και υπό φυσιολογικές πλέον συνθήκες θα μπορέσουν και πάλι οι συγκοινωνιολόγοι να εξετάσουν τα όποια πιθανά άλλα προβλήματα προκύψουν τότε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις