Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κατάληψη στην Αποκεντρωμένη από συμβασιούχους – Ολονύχτια διαμαρτυρία μαζί με τα παιδιά τους- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κατάληψη στην Αποκεντρωμένη από σ...

Στο πλευρό τους η δημοτική Αρχή

Η ανακοίνωση των συμβασιούχων αναφέρει:

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας στο χώρο που παραμένουν συμβασιούχοι του δήμου Πατρέων με τις οικογένειές τους. Όπως επισημαίνεται σε νεότερη ανακοίνωση των συμβασιούχων:

«μεγάλο είναι το κύμα συμπαράστασης από εργατικά σωματεία εκπολιτιστικούς συλλόγους κ.λ.π. Στον χώρο παραβρίσκονται εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων : Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν.Αχαιας, Σωματείο Οδηγών χειρίστων δήμου Πάτρας, σωματείο καθαριότητας επίσης σωματείο φαρμάκων νομού Αχαΐας , σωματείο τροφίμων ποτών Ν.Αχαιας , Σωματείο εμπορίου -υπηρεσιών Ν.Αχαιας, Σωματείο τηλεπικοινωνιών Ν.Αχαιας, Σωματείο οικοδομών και εργαζομένων στις κατασκευές Ν.Αχαιας,Σωματειο επισιτισμού-τουρισμού Ν.Αχαιας καθώς και αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Αλληλεγγύη συμπαράσταση και παρουσία στο χωρο.αποβλ τους εκπολιτιστικούς συλλόγους Ζαβλανιου,Αγυιας, Μπαλλα ,Πατρών.

Οι εργαζόμενοι κάνουν πλατύ κάλεσμα στήριξης σε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο της Πάτρας ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας ,όλους τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολουμενους,ανεργους να σταθούν στο πλευρό και να δυναμώσουν με την παρουσία τους στο χώρο τον αγώνα των εργαζομένων , συνεχίζουμε αταλάντευτα μέχρι την νίκη».

22:55 Συνεχίζεται όλη τη νύχτα η κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας. Στον χώρο παραμένουν συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, ενώ μεγάλο είναι και το κύμα συμπαράστασης από εργατικά σωματεία και εκπολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

 

19:30 Σε κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης στην Πάτρα, προχώρησαν οι εργαζόμενοι με 8μηνη σύμβαση εργασίας στον Δήμο Πατρέων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων και τη στήριξη των Σωματείων του Δήμου. Το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ θα διανυκτερεύσουν στο υπό κατάληψη κτίριο.

Μάλιστα, το απόγευμα από τον Δήμο στάλθηκε φαγητό στους καταληψίες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν και ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο πλευρό τους ήταν και σήμερα η Δημοτική Αρχή, στηρίζοντας τον αγώνα τους.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε:

«Οι εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις, διεκδικούν όπως όλοι οι εργαζόμενοι τη ζωή και ζωή χωρίς εργασία δεν υπάρχει. Ζητούν το αυτονόητο, να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Τα πενιχρά 495 ευρώ που παίρνουν το μήνα, είναι γι αυτούς ζωτική ανάγκη. Έχουμε πάει σε όλους όσους έπρεπε να πάμε, φτάσαμε μέχρι το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και την Βουλή, ζητώντας τη συνέχιση της εργασίας τους, γιατί ξεκινά πλέον η διαδικασία των απολύσεων. Εκτός από ζωή για τους ίδιους, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, ζητούν ζωή και για τον Δήμο μας. Έκαναν τα πάντα στην πόλη μας. Όσα βλέπουμε σήμερα και μας αρέσουν, πέρασαν από τα χέρια τους. Έφτιαξαν τα σχολεία, έφτιαξαν πεζοδρόμια, συμμετείχαν στην περιποίηση του πρασίνου της πόλης μας, αλλά και με τη δική τους ενίσχυση, λειτούργησαν οι παιδικές κατασκηνώσεις και οι παιδικοί σταθμοί και γενικά μια σειρά δομών και υπηρεσιών του Δήμου μας, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μόνιμο προσωπικό. Γι αυτό το λόγο βρίσκονται λοιπόν εδώ σήμερα κι εμείς συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις