Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Χριστόπουλος: Ο ρόλος του Δήμου ως μοχλός ανάπτυξης

Κ. Χριστόπουλος: Ο ρόλος του Δήμου ως μο...

Στο Ελεύθερο Βήμα του Forum Ανάπτυξης

«Ο Δήμος είναι ο βασικός μοχλός για την ανάπτυξη, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει ένα μέλλον με θέσεις εργασίας και με προοπτική για μια πόλη». Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πόλη» Κώστας Χριστόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε, το απόγευμα της Κυριακής 25/11, με θέμα: «Το μέλλον είναι εργασία», στο πλαίσιο του ελεύθερου βήματος του 21ου Forum Ανάπτυξης – Money Show Πάτρας, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Ο κ. Χριστόπουλος ανέλυσε διεξοδικά την αναπτυξιακή διάσταση που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών και των ανθρωπίνων πόρων, την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών, της συνεργασίας με επιστημονικά ιδρύματα για προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων, παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον προς όφελος των πολιτών.

Απόψεις που ταυτίζονται με τις προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως τις ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποί τους Γιώργος Ρόδης και Γιώργος Ευθυμιόπουλος, αντίστοιχα.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Γιώργος Ρόδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Χωρίς έργα υποδομής δεν υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή μας. Πρώτα απ’ όλα τα ίδια και μόνον δημιουργούν μόχλευση ανάπτυξης από την κίνηση όλων των συναφών επαγγελμάτων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας γύρω από όλα αυτά. Το σημαντικότερο είναι ότι υπό συνθήκες, τα έργα υποδομής που καλούνται τα επόμενα χρόνια να κατασκευαστούν στην πόλη μας μπορούν να αλλάξουν πλήρως την αίσθηση που έχει ο κάθε ένας σ’ αυτήν τη χώρα και όχι μόνον στην Πάτρα».

Έργα που το ΤΕΕ/ΤΔΕ θεωρεί πλοηγός των εξελίξεων και που μπορούν να αλλάξουν το τοπίο είναι: 1) η έλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα, 2) η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στις εγκαταστάσεις της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής, 3) Η δημιουργία Δημοσίου Φορέα Διαχείρισης για το νερό, 4)Η κατασκευή του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη και στην ΒΙΠΕ, κ.ά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην βαρύτητα που θα πρέπει να δοθεί στην τουριστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, μέσω της υλοποίησης μιας σειράς έργων, μέσα από παρεμβάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο, στον αστικό ιστό της πόλης, στο νέο επιχειρησιακό κέντρο.

Ο Γιώργος Ευθυμιόπουλος, εκπρόσωπος του τοπικού παραρτήματος στην Δ.Ε. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από την πλευρά του τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «η λύση για το πρόβλημα της ανεργίας είναι η ανάπτυξη. Πρέπει να υλοποιηθούν τα μεγάλα έργα υποδομής για να υπάρχει προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα μας», παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες τεχνοκρατικές προτάσεις με έμφαση στην αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις και όχι στην επιβολή φόρων.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα που έχουν τελματώσει στην Πάτρα και την ευρύτερη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία όπως είπε κατέχει την Τρίτη από το τέλος θέση σε όλη τη χώρα σε αξιοποίηση υποδομών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και κατέθεσε προτάσεις για το πώς ο Δήμος θα μπορέσει να πρωτοστατήσει για να ανοιχτούν αναπτυξιακές προοπτικές στον τόπο μας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι της παράταξης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις