Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Πρώην υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ αναζητά το κορίτσι που έσωσε στον σεισμό του 1952

Ζάκυνθος: Πρώην υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ α...

Τότε ήταν νεαρός ναυτικός

Τον Αύγουστο του 1953, ένας νεαρός Αμερικανός ναυτικός ήταν σε αποστολή βοήθειας στο ελληνικό νησί της Ζακύνθου, όπου ένας τεράστιος σεισμός είχε αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Χιλιάδες κτίρια έγιναν μπάζα στην κεντρική πόλη αλλά και στα χωριά. Οι επιζώντες περιπλανιόταν, σοκαρισμένοι από την απώλεια και την καταστροφή.

Ο Αμερικανός ναυτικός είχε μια φωτογραφική μηχανή και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της βοήθειας που προσέφερε, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας ενός νεαρού κοριτσιού που κράτησε μαζί του για δεκαετίες. Την ονόμασε «The Zante Girl».

Ο Αμερικανός ναυτικός ήταν ο James A. Baker III ο οποίος τελικά θα γινόταν ένας από τους σημαντικότερους δημόσιους υπαλλήλους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών με περισσότερους Προεδρικούς διορισμούς σε κορυφαίες θέσεις από οποιονδήποτε άλλο.

Ο James A. Baker III έγινε Αρχηγός του Λευκού Οίκου και Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών στη Διοίκηση του Ρέιγκαν και Αρχηγός του Λευκού Οίκου και Υπουργός κατά τη διάρκεια της πρώτης Διοίκησης Μπους.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας του σε αυτές τις εξέχουσες θέσεις και μέχρι σήμερα, δεκαετίες αργότερα, το νεαρό κορίτσι στη φωτογραφία παραμένει άγνωστο στον γραμματέα James A. Baker III και πάντα ήθελε να ανακαλύψει ποια ήταν και ίσως να ξαναβρεθεί μαζί της.

 

Στο πλευρό του μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών

Μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών στη γενέτειρα του Γραμματέα James A. Baker III στο Χιούστον του Τέξας, τον βοηθάει να εντοπίσει το κορίτσι.

Δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από τη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό του 1953 και εγκαταστάθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φυσικά, έχουν περάσει σχεδόν επτά δεκαετίες και υπάρχει το ερώτημα εάν η κοπέλα που πλησιάζει τα 80 είναι ακόμα ζωντανή.

Οι τρεις αδελφές Christie έχουν μια προσωπική αποστολή. Να βοηθήσουν τον φίλο τους και για μεγάλο χρονικό διάστημα πελάτη τους να εντοπίσει το κορίτσι από τη Ζάκυνθο.

Ο James A. Baker III γνωρίζει την οικογένεια εδώ και δεκαετίες καθώς τρώει στο εστιατόριο τους από τότε που ήταν παιδί. Πηγαίνει τακτικά στο 101χρονο εστιατόριο με παλιούς φίλους όπως τον πρόεδρο Τζωρτζ Μπους.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις