Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 800 φωτιές σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία το καλοκαίρι – 14 συλλήψεις για εμπρησμούς

Πάνω από 800 φωτιές σε Αχαΐα, Ηλεία και ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κατά 30% λιγότερα τα συμβάντα σε σχέση με πέρυσι

Κατά 30% περίπου λιγότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή αντιπυρική περίοδο, καταγράφηκαν φέτος στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή στο διάστημα από 1η Μαΐου ως 30 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος της Πυροσβεστικής, φέτος από Μάιο ως και Οκτώβριο εκδηλώθηκαν και στους τρεις νομούς 844 πυρκαγιές και κάηκαν 4.052,6 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων.

Στην Αχαΐα εκδηλώθηκαν 166 πυρκαγιές και κάηκαν 338,3 στρέμματα, στην Ηλεία 483 φωτιές και κάηκαν 3.089,5 στρέμματα και στην Αιτωλοακαρνανία 195 πυρκαγιές και 624,2 καμένα στρέμματα.

Πέρυσι και στους τρεις νομούς, την ίδια περίοδο είχαν εκδηλωθεί συνολικά 1.217 πυρκαγιές με την Ηλεία να κρατά και πάλι την πρωτιά, στην οποία είχαν εκδηλωθεί οι 673 εξ αυτών! Συνολικά είχαν καεί και στους τρεις νομούς 22.790 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων.

Φέτος σχηματίστηκαν για τις φωτιές 840 δικογραφίες και έγιναν συνολικά 14 συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση.

Η καλύτερη εικόνα που παρουσιάστηκε φέτος, όπως εξηγεί στο thebest.gr ο Διοικητής της ΠΥ στη Δυτική Ελλάδα Γιάννης Πετρούτσος οφείλεται στις καλύτερες καιρικές συνθήκες (λιγότερη ξηρασία στην αρχή ειδικά του καλοκαιριού, λιγότεροι δυνατοί άνεμοι), τα εναέρια μέσα ήταν έγκαιρα στη βάση τους στην Ανδραβίδα (μόνιμα 2 καναντέρ και το ελικόπτερο έρικσον). Στις επικίνδυνες ημέρες έρχονταν και άλλα εναέρια προληπτικά, όπως εξηγεί ενώ και αυτή τη φορά γινόταν μεγάλη κινητοποίηση στα συμβάντα, ώστε να ελεγχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο Γιάννης Πετρούτσος ευχαριστεί για τη συνεργασία και τη βοήθεια όλους του φορείς και τους εθελοντές στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ,καθώς και όλους του ιδιώτες για τις χορηγίες του στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπως είναι τα ελαστικά οχημάτων, οι σωλήνες κατάσβεσης αλλά και τα μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών (γάντια, μάσκες κλπ).

Ενόψει την αντιπλημμυρικής περιόδου συνιστά στους πολίτες να λαμβάνουν υπόψιν τους τις προειδοποιήσεις για τα έκτακτα , έντονα καιρικά φαινόμενα και τις συμβουλές της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, καθώς και να λάβουν μέτρα ώστε να αποφευχθούν πυρκαγιές σε καμινάδες τζακιών και σε χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Ο καθαρισμός της καμινάδας είναι απαραίτητος, όπως και η τοποθέτηση ασφαλών λαμπτήρων στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο συνιστάται να είναι μακριά από κουρτίνες, δεδομένου ότι η εξάπλωση της φωτιάς θα γίνει ακόμα γρηγορότερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις