Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τελικά στις 13 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα η δραματική ταινία «Ο Δικός της Πόλεμος – A Private War»

Τελικά στις 13 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα η ...

Παρουσιάζει ένα υπαρκτό πρόσωπο, την πολεμική ανταποκρίτρια Μαρί Κόλβιν

H ταινία «Ο Δικός της Πόλεμος – A Private War» σε σκηνοθεσία του 34χρονου Αμερικανού Matthew Heineman που το Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς τον αποκαλεί "έναν από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ σήμερα" θα βγει τελικά στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Odeon στις 13 Δεκεμβρίου2018 και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα.

Όσο για το «A Woman Walks Ahead» με την Τζέσικα Τσαστέιν που ήταν προγραμματισμένο για τις 13 Δεκεμβρίου αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Το «O Δικός της Πόλεμος -A Private War» έχει ξεκινήσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ με εισπράξεις έως τώρα 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων ενώ οι κριτικές είναι αρκετά καλές (74% στο metacritic & 87% στο rotten tomatoes).

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Μαρί Κόλβιν (στο ρόλο η υποψήφια για Όσκαρ για το «Κορίτσι που εξαφανίστηκε» Ρόζαμουντ Πάικ) είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης με σκοπό να δώσει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας την προσωπική της ζωή.

Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι (στο ρόλο ο Τζέιμι Ντόρναν) τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.

Η ταινία είναι βασισμένη στη συναρπαστική ζωή της Μαρί Κόλβιν (1956-2012) και με τη σκηνοθετική υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Μάθιου Χάινεμαν που κάνει το καθηλωτικό μεγάλου μήκους ντεμπούτο του.

Παίζουν και οι Stanley Tucci, Tom Hollander και Corey Johnson. Το σενάριο βασίστηκε στο άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2012 στο Vanity Fair από την Marie με τίτλο "Marie Colvin’s Private War".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture