Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα έργα που θα δημοπρατηθούν το επόμενο εξάμηνο και τα περιμένουν Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα

Τα έργα που θα δημοπρατηθούν το επόμενο ...

Υποδομές που διεκδικεί και αναμένει πολλά χρόνια

Σε εξέλιξη, αν και σε διαφορετική φάση το καθένα βρίσκονται μεγάλα έργα νέας γενιάς. Πολλοί από τους διαγωνισμούς έχουν ξεκινήσει από το 2016 και κάποιοι πριν από μερικές εβδομάδες. Πρόκειται για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το Αεροδρόμιο στο Καστέλι, τον ΒΟΑΚ, το Πάτρα-Πύργος, την Υποθαλάσσια Σαλαμίνας-Περάματος κ.α.

Το επόμενο εξάμηνο αναμένεται να μπουν στη διαγωνιστική κούρσα  και άλλα σημαντικά έργα που θα συμπληρώσουν το παζλ των νέων μεγάλων υποδομών. Κάποια εξ αυτών αφορούν την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα και αποτελούν αιτήματα δεκατιών. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα σιδηροδρομικά έργα. Σήμερα παρουσιάζονται τα πέντε  πιο σημαντικά εξ αυτών.


1. Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Ρίο-Άγιος Διονύσιος Πατρών
Είναι το μεγαλύτερο από τα επόμενα προς δημοπράτηση εργα. Έχει εκτιμώμενο κόστος τα 250 εκατ . ευρώ και φιλοδοξεί να βγάλει από τη σιδηροδρομική απομόνωση την πόλη της Πάτρας υπογειοποιώντας όλο το τμήμα από το Ρίο μέχρι το κέντρο της πόλης. Η δημοπράτηση του εκτιμάται εντός τριμήνου.

2. Ολοκλήρωση του 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης
Ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά τη λειτουργία του ΟΛΘ και θα φέρει ακόμα περισσότερα εμπορικά πλοία στο Θερμαϊκό. Το κόστος εκτιμάται σε περίπου 150εκατ.ευρώ και η δημοπράτηση θα βγει μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

3. Εργολαβία ολοκλήρωσης Σιδηροδρομικού τμήματος Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος
Αυτό είναι το τρίτο μεγαλύτερο έργο που περιμένουμε να δημοπρατηθεί και έχει κόστος περίπου 95 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει επιδομή, ηλεκτροκίνηση, σταθμούς και θα φέρει ακόμα πιο κοντά στην Πάτρα το σύγχρονο τραίνο. Η δημοπράτηση αναμένεται στο επόμενο εξάμηνο.

4. Β`φάση Ανάπλασης Φαλήρου-Δημιουργία Πάρκου
Με τα έργα πρώτης φάσης να ολοκληρώνονται το 2019 το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημαντική Β`φάση που περιλαμβάνει τη δημιουργία του πάρκου και κάποιων ακόμα υποδομών. Έχει κόστος 90εκατ.ευρώ και εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα το επόμενο εξάμηνο.

5. Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικού τμήματος Λάρισα-Βόλος
Ακόμα ένα σιδηροδρομικό έργο. Είναι η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα-Βόλος με κόστος περίπου 70εκατ.ευρώ. Εδώ περιλαμβάνεται και η παράκαμψη του τμήματος της Νέας Ιωνίας Βόλου. Η δημοπράτηση αναμένεται μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Εκτός των παραπάνω πέντε έχουμε επίσης ένα μεγάλο έργο προμήθειας συρμών για το Μετρό Θεσσαλονίκης με κόστος περίπου 150 εκατ. ευρώ και ορίζοντα δημοπράτησης το επόμενο εξάμηνο. Τέλος, αξίζει να πούμε ότι θα μπορούσε να μπει "σφήνα" κάποιο άλλο έργο όπως η παράκαμψη Χαλκίδας που προετοιμάζεται άλλα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο προς το παρόν.

 

πηγή: ypodomes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις