Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται οι δυναμικές "Χήρες" του Steve McQueen στις 22 Νοεμβρίου 2018 στις Ελληνικές αίθουσες

Έρχονται οι δυναμικές "Χήρες" ...

Μ' ένα εντυπωσιακό καστ, με επικεφαλής την Βαιόλα Ντέιβις

Είναι από τις ταινίες που μας έρχονται με καλή γενικά φήμη. Ήταν η εναρκτήρια ταινία του φετινού Φεστιβάλ του Λονδίνου τον περασμένο Οκτώβριο, την πρεμιέρα της την είχε κάνει στο Φεστιβάλ του Τορόντο ενώ αποτελεί την 4η μεγάλου μήκους δημιουργία του Βρετανού, μαύρου σκηνοθέτη Steve McQueen και την 1η του έπειτα από τον θρίαμβο του "12 Χρόνια Σκλάβος" του 2014 που τιμήθηκε μεταξύ άλλων με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και β’ γυναικείου ρόλου για την Λουπίτα Νιόγκο.

Το «Widows – Οι Χήρες» όπως είναι ο τίτλος, είναι ένα κοινωνικό θρίλερ που περνά κι ένα πολιτικό μήνυμα, όπως απεφάνθη το Βρετανικό περιοδικό Total Film που του χάρισε 5 αστέρια στην κριτική του.

Ο McQueen άντλησε έμπνευση από μία παλιά σειρά του ITV την περίοδο ’83-’85 ονόματι «Widows» και προσάρμοσε το στόρι στο σήμερα στο Σικάγο, την πόλη με την μεγαλύτερη παράδοση σε παρανομία και εγκληματικότητα.

Στο δυναμικό και μελαγχολικό του φιλμ που έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 16 Νοεμβρίου 2018 και στην Ελλάδα θα δούμε (και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) από την προσεχή Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 σε διανομή της Odeon, το επίκεντρο είναι 4 γυναίκες με επικεφαλής την Βερόνικα (στο ρόλο η 51χρονη τιμημένη με Όσκαρ για το «Fences» Viola Davis). Η Βερόνικα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει μόλις χάσει τον άνδρα της Χάρι (στο ρόλο ο Λίαμ Νίσον) μετά από μία ληστεία που είχε στήσει με τη συμμορία του και που είχε άσχημη κατάληξη.

Κι ενώ η Βερόνικα θρηνεί, θα έρθει αντιμέτωπη με τον Jamal Manning (στο ρόλο ο Brian Tyree Henry) που ζητά να του δώσουν τα 2 εκατ. δολάρια της ληστείας που κάηκαν όταν όλα πήγαν στραβά ή με κάποιο τρόπο να του τα…ξεπληρώσουν.

Τότε η Βερόνικα βάζει τη λύπη στην άκρη και συνασπίζεται με τις άλλες δύο χήρες, οι άνδρες των οποίων σκοτώθηκαν μαζί με τον Χάρι στην ληστεία. Με μοναδικό της «τεκμήριο» και βοήθημα, ένα αποτύπωμα του Χάρι, η Βερόνικα μαζί με τη μάνα δύο μικρών παιδιών Λίντα (η Μισέλ Ροντρίγκεζ του «Girlfight» & του «Fast & Furious»), την Άλις (η έκπληξη - Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι) και με βοηθό εκτελώντας χρέη οδηγού, την Μπελ (η Βρετανή μαύρη ηθοποιός και τραγουδίστρια Σίνθια Ερίβο που ξεχώρισε στο «Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιάλ») που είναι κομμώτρια και babysitter, θα πάρουν…το νόμο στα χέρια τους, δεν θα φοβηθούν και θα πάρουν την εκδίκηση & το…μερίδιο που αξίζουν από μία νέα μπάζα 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο στόρι εμπλέκονται και οι Τομ και Τζακ Μάλιγκαν, πατέρας και γιος οικογένειας της παλιάς οικονομικής ελίτ του Σικάγο που ασχολείται με την πολιτική (στους ρόλους ο βετεράνος Ρόμπερτ Ντυβάλ που χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο Φράνσις Φορντ Κόπολα για να τον πείσει να παίξει & ο Κόλιν Φάρελ).

Ακόμη παίζουν ο Daniel Kaluuya του περσινού «Τρέξε!», ο Γκάρετ Ντίλαχαντ και η Αυστραλή Τζάκι Γουίβερ.

Οι ηρωίδες του «Widows» όπως ανέφερε η Βαιόλα Ντέιβις στο περιοδικό Total Film, είναι γυναίκες που παντρεύτηκαν άνδρες που στην κυριολεξία τις απογοήτευσαν και τις «κατέστρεψαν» και τώρα ζητούν το αίμα τους πίσω για να επιβιώσουν.

Στο σενάριο ο Steve McQueen συνεργάστηκε με την Gillian Flynn του «Κορίτσι εξαφανίστηκε».

Διάρκεια: 128 λεπτά.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture