Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

EKTAKTO δελτίο από την ΕΜΥ - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας - ΔΕΙΤΕ δορυφορική εικόνα

EKTAKTO δελτίο  από την ΕΜΥ - Σε επιφυλα...

Η πρόγνωση για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ σύμφωνα με το οποίο  επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (16-11-2018) από τα δυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Ήδη σήμερα έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Χελμό στα Καλάβρυτα.

 

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Χελμό, στα Καλάβρυτα - Χειμώνας από σήμερα – Η πρόγνωση για Πάτρα και Δυτική Ελλάδα

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

1. Την Παρασκευή (16-11-2018)

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματά της. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.

Β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας που κατά τόπους θα ενταθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς (1.000 – 1.200 μέτρα στα βόρεια και 1200 – 1500 μέτρα στα νότια)

Γ. Θυελλώδεις ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα πνέουν στο Ιόνιο.

2. Το Σάββατο (17-11-2018)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια. Πριν από το μεσημέρι θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Β. Χιόνια, θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (1.000- 1200 μέτρα στα βόρεια και 1200-1500 μέτρα στα νότια)

Γ. Θυελλώδεις άνεμοι (7-8 μποφόρ) ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη οι οποίοι στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

3. Την Κυριακή (18-11-2018)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού και βαθμιαία του βόρειου Αιγαίου, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα).

Μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης.

Γ. Θυελλώδεις άνεμοι (7-8 και πιθανώς 9 μποφόρ) θα πνέουν στα πελάγη.

Δ. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

 

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΝΙΚΟ ΣΕΡΕΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρασκευή 16/11: Βροχοπτώσεις από τις πρωινές ώρες αρχικά στα νοτιοδυτικά με σταδιακή επέκταση στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής επικράτειας.Καταιγίδες αναμένονται στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια Επτάνησα και τα δυτικότερα παράκτια τμήματα της Πελοποννήσου. Λιγότερα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά τμήματα.Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του δεν θα ξεπεράσει τους 14-16oC στα πεδινά-παράκτια τμήματα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 6-7 και από τις μεσημβρινές και μετά ώρες 8bf.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα, άνω των 1000-1100 μέτρων στα βορειότερα και άνω των 1200-1250 μέτρων στην Πελοπόννησο.

Σάββατο 17/11: Κατά περιόδους βροχοπτώσεις σε κεντρικό και νότιο Ιόνιο, δυτική Πελοπόννησο και δυτική Στερεά.Πιο αξιόλογα τα φαινόμενα στα νησιωτικά τμήματα και λιγότερο αξιόλογα στα βορειοδυτικά.Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της δεν θα ανέλθει άνω των 14-15oC, την στιγμή που στο Ιόνιο πέλαγος οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια τμήματά του ανατολικοί 7-8bf και στα νότια τμήματα αυτού νοτιοανατολικοί 7-8bf με μικρή εξασθένιση από το μεσημέρι και μετέπειτα.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα αρχικά σε υψόμετρα παρόμοια με την Παρασκευή με σταδιακή άνοδο αυτών, κυρίως στην Πελοπόννησο από το δεύτερο μισό της ημέρας.

Κυριακή 18/11: Βροχοπτώσεις κατά περιόδους στο σύνολο της δυτικής επικράτειας. Καταιγίδες θα εντοπίζονται εντός του Ιονίου πελάγους, οι οποίες κατά περιόδους θα επηρεάζουν τα κεντρικά και νότια Επτάνησα.Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο, με τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στο βόρειο Ιόνιο 7-8bf και στα νότια τμήματα του πελάγους ανατολικοί-βορειοανατολικοί ανάλογης έντασης.Σταδιακή εξασθένιση από τις βραδυνές ώρες.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 1100 μέτρων στα βορειότερα και άνω των 1700-1800 μέτρων στην Πελοπόννησο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Παρασκευή 16/11:Νεφώσεις με βροχοπτώσεις κατά περιόδους ασθενούς έως το πολύ μέτριας έντασης από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15oC με τους ανέμους να πνέουν ανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6-7bf με τις ριπές τους να αγγίζουν τα 9bf στην περιοχή του Ρίου καθώς και σε περιοχές υπήνεμες πλησίον του Παναχαϊκού όρους (Ρωμανός, Σούλι, Ελεκίστρα)

Χιονοπτώσεις, αναμένονται άνω των 1200 μέτρων στα ορεινά του νομού Αχαΐας.

Σάββατο 17/11:Νεφώσεις με κατά περιόδους φαινόμενα ασθενούς έως το πολύ μέτριας έντασης.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14oC, με τους ανέμους να παραμένουν πολύ ισχυροί με εντάσεις ανάλογες με αυτές της Παρασκευής.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! λοιπόν στους ανέμους.

Χιονοπτώσεις στην ορεινή ζώνη αρχικά άνω των 1200 μέτρων για να ανέλθουν τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατά 200-300 μέτρα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Κυριακή 18/11:Βροχοπτώσεις κατά περιόδους ασθενούς έως το πολύ μέτριας έντασης.Πιθανή πρόσκαιρη έξαρση της έντασης των φαινομένων κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν ανατολικοί με εντάσεις ανάλογες των προηγούμενων ημερών, αλλά με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα και στροφή αυτών σε πιο νότιους-νοτιοανατoλικούς.

Χιονοπτώσεις παράλληλα θα εκδηλώνονται στα ορεινά άνω των 1800-1850 μέτρων.

Τάση Επόμενων Ημερών: Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση την Δευτέρα με άνοδο του υδραργύρου και επικράτηση νοτιάδων, με πιθανή νέα επιδείνωση κατά την διάρκεια της Τρίτης και κυρίως της Τετάρτης με την έλευση ατμοσφαιρικής διαταραχής από τα δυτικά-βορειοδυτικά.

Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης (Nick-Stormlover)

Για το Meteoclub.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ METEO.GR

Στο μεταξύ, σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις