Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένωση Αθέων: "Λυπηρό και εξοργιστικό να συνδέεται η μισθοδοσία των ιερέων με την εκχώρηση εκκλησιαστικής περιουσίας"

Ένωση Αθέων: "Λυπηρό και εξοργιστικ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αθέων Ελλάδας χαρακτηρίζει μεν θετικό βήμα ότι οι ιερείς παύουν πλέον να λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, εκφράζει όμως ταυτόχρονα την διαφωνία της για την «γενναία» κρατική χρηματοδότηση στην Εκκλησία της Ελλάδας.

Όπως υποστηρίζει “το κόστος μισθοδοσίας το οποίο θα εισπράττει η Εκκλησία, προσαυξάνεται με ένα απροσδιόριστο ποσό το οποίο θα προέρχεται από την εκμετάλλευση περιουσίας στην οποία η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είχε νωρίτερα δικαίωμα, χωρίς καν να προσδιορίζεται η διάρκεια για την οποία αυτό θα καταβάλλεται”.

Η Ένωση Αθέων χαρακτηρίζει “λυπηρό και εξοργιστικό” το γεγονός ότι συνδέεται, “εσφαλμένα και παραπλανητικά” η μισθοδοσία των ιερέων με την εκχώρηση εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος.

“Η κρατική μισθοδοσία ιερέων δεν έγινε ως αντάλλαγμα για εδάφη. Ξεκίνησε με τον αναγκαστικό νόμο του 1945, που όριζε ότι η Εκκλησία θα έδινε ως αντάλλαγμα στο κράτος το 25% των εσόδων όλων των ιερών ναών, ποσοστό που αργότερα αυξήθηκε σε 35%. Η εισφορά αυτή όχι μόνο δεν καταβαλλόταν με συνέπεια, αλλά πολύ αργότερα καταργήθηκε, ενώ η υποχρέωση μισθοδοσίας παρέμεινε, χωρίς να υφίσταται αντάλλαγμα. Είναι ευνόητο λοιπόν ότι θα πρέπει να σταματήσει, καθώς ήδη έχει επιβαρύνει κατά πολύ το κράτος”, υποστηρίζει η ένωση.

Τέλος η Ένωση επαναφέρει την πάγια θέση της για πλήρη οικονομικό και διοικητικό διαχωρισμό του κράτους από την Εκκλησία και φορολόγηση όλων των θρησκευτικών οργανισμών οποιουδήποτε θρησκεύματος., θέση που έχει κοινοποιήσει στα κόμματα.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις