Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O Γιώργος Λάνθιμος και οι Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν & Ρέιτσελ Βάις περιζήτητοι στα Αμερικάνικα μίντια

O Γιώργος Λάνθιμος και οι Ολίβια Κόλμαν,...

Η ταινία του «Η ευνοούμενη» κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 23/11 και θεωρείται ήδη Οσκαρικό φαβορί

To «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου θεωρείται εκ των ασφαλών «στοιχημάτων» της φετινής Οσκαρικής χρονιάς και όπως είδαμε στις λίστες με τα έως τώρα προγνωστικά κι ενώ οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών για παράδειγμα αργούν ακόμα για να δώσουν ένα πιο ξεκάθαρο κλίμα (αναμένεται η ανακοίνωση τους 6 Δεκεμβρίου 2018) το The Hollywood Reporter συμπεριλαμβάνει στην 5άδα τόσο της ταινίας όσο και της σκηνοθεσίας το φιλμ και τον Λάνθιμο αλλά και τις τρεις πρωταγωνίστριες: Ολίβια Κόλμαν στον α’ γυναικείο ρόλο και τις Έμμα Στόουν & Ρέιτσελ Βάις στον καλύτερο β’ γυναικείο.

Όπως έγραψε το flix.gr, το νέο τεύχος του The Hollywood Reporter κυκλοφόρησε με εξώφυλλο την ταινία & τις τρεις πρωταγωνίστριές του και τον Γιώργο Λάνθιμο κομψότατο με σκούρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο χωρίς γραβάτα να ποζάρει μαζί τους. Με χαρακτηρισμούς όπως «post-feminist», «blows up Gender Politics», «όχι η ταινία εποχής της μαμάς σου», η δημοσιογράφος του έγκυρου Αμερικανικού, κινηματογραφικού περιοδικού και σάιτ, υμνεί το δυναμικό αυτό τρίο των ηρωίδων και πρωταγωνιστριών και το πώς τις χειρίζεται μία «πολιτική κωμωδία του παραλόγου» που κυκλοφορεί στην Αμερική του Τραμπ και του κινήματος #metoo.

«Είμαστε απαίσιες και υπέροχες και δυνατές και αδύναμες και σιχαμένες και πανέξυπνες...», αναφέρουν οι εκλεκτές ηθοποιοί της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite» που στην Ελλάδα θα προβληθεί από τις 3 Ιανουαρίου 2019 και έπειτα με τον τίτλο «Η ευνοούμενη» (θα την δούμε και στην Πάτρα).

Το φιλμ ετοιμάζεται να κάνει την Αμερικάνικη πρεμιέρα του στις 23/11/2018 ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει την Πρωτοχρονιά.

«Μία παραμορφωμένη καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Aυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ...», αναφέρει το The Hollywood Reporter.

Η Ολίβια Κόλμαν ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή του Λάνθιμου που είναι και εκ των παραγωγών της ταινίας, για το ρόλο της Βασίλισσας Άννα «Για μένα το casting έχει να κάνει πολύ με το ένστικτο. Είναι μία επιλογή που αν νιώσεις ότι είναι σωστή για την ταινία σου, οφείλεις να επιμείνεις και να πιέσεις...», ανέφερε ο Γιώργος Λάνθιμος.

Η σπουδαία Ολίβια Κόλμαν εκτός του ότι παίζει την Ελισάβετ Β΄ στο νέο κύκλο του τηλεοπτικού χιτ «The Crown», είχε εμφανιστεί και ως Βασιλομήτωρ στο «Hyde Park on the Hudson», πριν παίξει τώρα, στο «The Favourite» την Βασίλισσα Άννα.

Μία από τις αποκαλύψεις του περιοδικού είναι πως η βραβευμένη με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το «La la land» Έμμα Στόουν, σχεδόν ικέτεψε για το ρόλο.

«Αρχικά δεν ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να παίξω στην ταινία. Σκεφτόμουν ότι θα με είχαν σκεφτεί σαν το "γλυκό κορίτσι", το "θύμα", "την υπηρέτρια" σε όλους αυτούς. Και μετά διάβασα τις πρώτες τριάντα σελίδες κι όσο το σενάριο εξελισσόταν, γινόταν όλο και περισσότερο μία ιστορία σαν του "Όλα για την Ευα". Όταν λοιπόν το τελείωσα στην κυριολεξία ικέτεψα για το ρόλο. Ο Γιώργος Λάνθιμος είπε ότι θα μπορούσα να περάσω από ακρόαση, αφού πρώτα έκανα μαθήματα αγγλικής προφοράς με καθηγητή. Δεν είχε Αμερικανίδα ηθοποιό στο μυαλό του για αυτό το ρόλο, ήταν ξεκάθαρο...».

Στο μεταξύ ούτε η Ρέιτσελ Βάις ήταν η πρώτη του επιλογή κι ας είχε συνεργαστεί μαζί του στο φιλμ «The Lobster – O Αστακός» του 2015. Μάλιστα είχε διαρρεύσει πως ο Λάνθιμος είχε κλείσει την Κέιτ Γουίνσλετ. «Ήταν ξεκάθαρο ότι δε λειτουργούσε καλά», είπε ενώ μετά ο 45χρονος Έλληνας σκηνοθέτης του "Κυνόδοντα" πρότεινε το ρόλο στην 2 φορές τιμημένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ («αλλά είχαμε προβλήματα timing με τα πρότζεκτ μας», όπως διευκρίνισε).

Έτσι στο τέλος κατέληξε στο να επιλέξει τη Ρέιτσελ Βάις, η οποία του έχει βγάλει το παρατσούκλι, «quirky Greek director»!

*Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι από την ανάρτηση του flix.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight