Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στις 24/11 τελικά η πρεμιέρα του "Μαμ" του Σάκη Σερέφα στο ΔΗΠΕΘΕ

Πάτρα: Στις 24/11 τελικά η πρεμιέρα του ...

Από το σχήμα Άρμα Θέσπιδος

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 θα γίνει τελικά η πρεμιέρα της νέας παράστασης του σχήματος Άρμα Θέσπιδος, «Μαμ» του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου. Θ’ ακολουθήσει ένα 10ήμερο παραστάσεων στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας και μετά το ευέλικτο σχήμα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα «ταξιδέψει» το «Μαμ» σε χώρους εκτός θεάτρου όπως ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές, κ.α.

Ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας θα βρίσκεται στην Πάτρα από την Παρασκευή 23/11/2018 καθώς θα παραστεί και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση – συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 20.30, με αφορμή το έργο, το οποίο έχει για κεντρικό ήρωα, έναν μαθητή, τον Ζοζέφ που αναπτύσσει μία απρόσμενη φιλία μ’ έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου. Επτά χρόνια ταξιδεύουν μαζί. Από το σπίτι στο σχολείο. Τα λένε όλα μεταξύ τους. Ο οδηγός όμως θα μάθει στον Ζοζέφ τα μυστικά της ενηλικίωσης με έναν παράξενο τρόπο. Η μέθοδος του είναι: επτά συνταγές μαγειρικής.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Το  «Μαμ» του Σάκη Σερέφα είναι ένα διπλό ταξίδι. Στην γεύση και στην γνώση.  Ένα έργο παιδαγωγικής πλοκής με δυο σχεδόν αρχετυπικούς χαρακτήρες. Ο Ζοζέφ,  ο μοναχικός  μαθητής, και ο Μεγάλος, ένας  οδηγός σχολικού λεωφορείου αλλά ουσιαστικά ο σοφός δάσκαλος της ζωής.  Η μαγειρική δεν απευθύνεται μόνο στην γεύση, αλλά και στην γνώση,  είναι από μόνη της μια αυθεντική δημιουργία. Μέσα από επτά συνταγές μαγειρικής ο Μεγάλος θα « μπάσει» τον Ζοζέφ στην χαρές και στα ζόρια της ενήλικης ζωής. Όλη η παράσταση είναι ένα  περιπετειώδες ταξίδι μέσα στο μαγικό σχολικό λεωφορείο όπου όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

Η εφηβική αθωότητα και φαντασία συγκρούεται με την πάντα απαιτητική  πραγματικότητα , και έτσι προκύπτει  μια νέα ζωή, πιο πραγματική, η ενήλικη.

Το «Μαμ», πρώτο θεατρικό κείμενο του Σάκη Σερέφα που τιμήθηκε με το βραβείο νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν 2007» της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών, είναι ένα έργο  «θαλπωρής»: Με όπλο την μαγειρική μας μαθαίνει πως το πιο συναρπαστικό και πιο «γευστικό» πράγμα σε αυτόν τον κόσμο,  είναι η ίδια η ζωή, η δυνατότητα που έχει ο καθένας μας  να φτιάξει την δίκη του «συνταγή» για  αυτόν τον κόσμο.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος.

Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σκιαφκου,

Σχεδιασμός Φωτισμών :Νίκος Σωτηρόπουλος

Χορογραφία: Μαριμίλη Ασημακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκκαλης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

*Να προσθέσουμε πως συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό στην Αθήνα οι πρόβες για το ανέβασμα της «Τρισεύγενης» του Κωστή Παλαμά σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναμένεται να λάβει έναν πιο έντονο τοπικό χαρακτήρα λόγω και της εντοπιότητας (η γέννηση του Παλαμά στο νεοκλασικό της οδού Κορίνθου στην Πάτρα που έχει μετατραπεί σε Στέγη Γραμμάτων & Πολιτισμού και η δράση του έργου στο Μεσολόγγι).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture