Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας για την εξ...

Καλεί στη συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου έξω από τα γραφεία του

Κάλεσμα τους λαό της Πάτρας να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Ο συνδικαλιστικός φορέας διοργανώνει συγκέντρωση το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία του, στην πλατεία Όλγας.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε και τιμάμε την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, τους συνταξιούχους να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου αποκτούν σήμερα περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι Κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο και συνεχίζει να «φυτεύει» βάσεις θανάτου παντού απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα. Η ίδια η ζωή και η ιστορία έχει αποδείξει ότι το ΝΑΤΟ είναι μια δολοφονική μηχανή που όπου και αν πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας η αναβάθμιση της βάσης του Αράξου και της Ανδραβίδας στην περιοχή μας, η σκέψη για μεταφορά πυρηνικών στην αυλή μας, όπως θέλουν να προπαγανδίζουν κάποιοι. Ίσα – ίσα καθιστά την περιοχή μας «μαγνήτη» επιθέσεων, μας μπλέκει σε ένα περίεργο κουβάρι με αρνητικές εξελίξεις για το λαό. Απαιτούμε να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου, καμία σκέψη για μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο.

Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας όλων των εργαζομένων στην πόλη μας, των σωματείων τους, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, απομονώνοντας τις δυνάμεις εκείνες που υπονομεύουν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας, που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που φέρνουν ξανά μέσα στα σωματεία το συνδικαλιστικό της ασφάλειας.

Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής συνεπής αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, ο αγώνας με σύνθημα «παλεύουμε για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη των λίγων». Με αυτό το περιεχόμενο, σε αυτό το δρόμο, θα βαδίσουμε και για την επιτυχία της πανεργατικής-πανελλαδικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

Τον δίκαιο αγώνα φοιτητών και εργαζόμενων στο Παράρτημα της Πάτρας τότε, τα βαμμένα με αίμα συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου το ’73, δεν μπορεί κανείς να τα σβήσει από τη μνήμη του λαού και της εργατικής τάξης.

Μαζικά, περιφρουρημένα, οργανώνουμε μαζί με τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους το δικό μας αγώνα. Με πίστη στο δίκιο μας, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5:00ΜΜ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις