Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η προσφυγή των κατοίκων μπλοκάρει την αντιδρόμηση της Κανακάρη – Τι θα πράξει ο Δήμος

Πάτρα: Η προσφυγή των κατοίκων μπλοκάρει...
Βγενόπουλος Φάνης

Το σχέδιο του Δήμου Πατρέων μετά την προσφυγή των κατοίκων

Η προσφυγή 12 κατοίκων της οδού Κανακάρη στην ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για την αντιδρόμηση της οδού, τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό του Δήμου για την υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης. Όπως έχει γράψει το thebest.gr, η δημοτική Αρχή σχεδίαζε να θέσει σε εφαρμογή τη μερική αντιδρόμηση της οδού με πρώτο το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) – Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα – Γούναρη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, το μέτρο αυτό θα εφαρμοζόταν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, δηλαδή από τις αρχές του 2019 καθώς στο διάστημα αυτό, θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών και σήμανσης στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού που επρόκειτο να αντιδρομηθεί.

Ωστόσο, η προσφυγή των κατοίκων της Κανακάρη στην επιτροπή, «παγώνει» τα σχέδια του Δήμου, καθώς θα πρέπει να περιμένει την απόφαση επί της ένστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει το θέμα στα τέλη του 2018 και στη συνέχεια να αποφανθεί επί της προσφυγής.

Η αντιδρόμηση της Κανακάρη και οι αντιδράσεις των κατοίκων - Προσέφυγαν σε ειδική επιτροπή

Στην προσφυγή τους οι 12 κάτοικοι της Κανακάρη υποστηρίζουν ότι με τις αποφάσεις που ζητούν την ακύρωσή τους, ελήφθησαν τοπικές κανονιστικές ρυθμίσεις χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της Πάτρας. Αιτούνται να γίνει έλεγχος νομιμότητας (ουσιαστικά και κατασταλτικά), να ακυρωθούν και να ανασταλούν τα έργα της αντιδρόμησης που έχουν ξεκινήσει.

Επί των παραπάνω επιχειρημάτων, ο Δήμος Πατρέων συντάσσει τις δικές του θέσεις, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα έχουν ως κεντρικό άξονα, το επιχείρημα ότι οι εν λόγω αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αποτελούν τοπικές κανονιστικές ρυθμίσεις, καθώς η αντιδρόμηση της Κανακάρη περιλαμβάνεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ο οποίος έχει εγκριθεί εδώ και χρόνια.

Αρχές του 2019 η μερική αντιδρόμηση της Κανακάρη - Όλο το σχέδιο του Δήμου Πατρέων για το κέντρο

Στο Δήμο Πατρέων εκτιμούν ότι η προσφυγή των κατοίκων δεν θα έχει τύχη, καθώς πέρα από το παραπάνω επιχείρημα, του εγκεκριμένου, από όλα τα θεσμικά όργανα, Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Πάτρας, οι επίμαχες αποφάσεις έχουν εγκριθεί ήδη, ως προς τη νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι θέσεις του Δήμου Πατρέων θα κατατεθούν εγγράφως την ερχόμενη εβδομάδα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε η Επιτροπή να λάβει υπόψη της και τις δύο πλευρές και να εκδώσει την απόφασή της.

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων η δημοτική Αρχή της Πάτρας, ματαίωσε και τη σύσκεψη για την Κανακάρη στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπου θα λαμβάνονταν αποφάσεις, τόσο για το τμήμα της οδού που θα αντιδρομείτο, όσο και για τον ακριβή χρόνο υλοποίησης της αντιδρόμησης.

Πλέον, μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η προσφυγή των κατοίκων στη δημοτική Αρχή, δεν αποκλείουν η αντιδρόμηση της Κανακάρη να γίνει συνολικά, δηλαδή μέχρι την Αγίας Σοφίας και σε μία φάση.

Και αυτό διότι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την έκδοση της απόφαση της επιτροπής προσφυγών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η εν εξελίξει εργολαβία τοποθέτησης των φωτεινών σηματοδοτών, της σήμανσης και της διαγράμμισης σε Κανακάρη και Κορίνθου. Έτσι θα υπάρχει και τεχνικά η δυνατότητα να εφαρμοστεί καθολικά το μέτρο της διπλής αντιδρόμησης σε Κανακάρη και Κορίνθου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις