Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Φωτεινή Βελεσιώτου στο thebest: "Μακριά από τη σκηνή είμαι μία απλή νοικοκυρά"

Φωτεινή Βελεσιώτου στο thebest: "Μα...

Την Παρασκευη θα εμφανιστεί στο Royal

Μπορεί αυτή την περίοδο να εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, αλλά την Παρασκευή θα βρεθεί στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στη σκηνή του Royal μαζί με τον Χάϊκ Γιαζιτζιάν. Ένα οδοιπορικό χωρίς σύνορα, ένα ταξίδι που ενώνει λαούς, παραδόσεις και ρίζες καρδιάς θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα από το μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν.

Μία συνάντηση στα σταυροδρόμια του κόσμου

 

Έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, ανατολίτικες μελωδίες ενώνονται μαγικά σε ένα πρόγραμμα στημένο «από καρδιάς». Πρόκειται για πραγματική μουσική συνάντηση στα σταυροδρόμια του κόσμου με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Χάϊκ Γιαζιτζιάν.

Λίγο πριν την επίσκεψη της στην Πάτρα- η δασκάλα που μετά τη συνταξιοδότηση της μπήκε στη ζωή μας με "Διόδια"και "Μέλισσες"  μίλησε στο thebest.gr για τη μουσική, την καθημερινότητα της, ενώ μοιράστηκε και τα σχέδια της για το μέλλον.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Το κοινό της Πάτρας το γνωρίζετε αρκετά καλά πλέον; Ποιες είναι οι εντυπώσεις γι΄αυτό και τι θα του παρουσιάσετε την Παρασκευή;

Ευήκοο, «γυμνασμένο» και μυημένο κοινό. Συνήθως, αυτό που βλέπω όταν έρχομαι, είναι ότι επικρατεί μία ησυχία και ένας σεβασμός. Αυτό είναι πολύ όμορφο για μας. Τραγουδούν όταν μπορούν… και όταν δεν μπορούν ακούνε ήσυχοι. Αυτή τη φορά, το πρόγραμμα της Παρασκευής στο Royal θα έχει τραγούδια από τη δισκογραφία μου, αλλά και τη δισκογραφία του Χάϊκ Γιαζιτζιάν.

Είμαστε οκτώ άτομα επί σκηνής, μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Αγαπιόμαστε πολύ και αυτό το αισθάνεται και το κοινό που βρίσκεται κάτω από τη σκηνή.

Θα φύγω όταν νιώσω ότι οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν

 

Την προηγούμενη συζήτηση μας την κάναμε πριν τρία χρόνια.Τι μπορεί να έχει αλλάξει μέσα σε αυτά;

Είναι όλα καλά, εκτός από αυτά που βιώνουμε ως χώρα.  Η αλήθεια είναι με τη ζωή που κάνω, με τις εμφανίσεις, με τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο… αισθάνομαι ότι κάνω κάθε μέρα και άλλη ζωή. Και αυτό μου είναι πολύ ευχάριστο.

Πώς είναι μία απλή καθημερινή σας μέρα;

Όταν δεν έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις η μέρα μου είναι όπως είναι η καθημερινότητα μιας απλής νοικοκυράς. Μένω στο σπίτι μου, θα κάνω τις δουλειές μου, θα μαγειρέψω… θα περάσω χρόνο με φίλους… ήρεμα πράγματα.

Το ψάρεμα που μου αρέσει ιδιαίτερα δεν προλαβαίνω να το χαρώ… Δεν πηγαίνω πολύ συχνά αν και έχω τη βάρκα. Κάποια στιγμή θα έχω το χρόνο.

Αυτό που βιώνω το βιώνω καλά και ακόμα δε θέλω να αποχωρήσω, όμως από ένα σημείο και μετά υπάρχει η βιολογική φθορά και δεν μπορούμε να βιάζουμε το χρόνο ο οποίος είναι αμείλικτος. Θα φύγω όταν νιώσω ότι οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν.

Ο κόσμος βέβαια δε θα θα ήθελε να σταματήσετε. Τι είναι αυτό που τους έχει κερδίσει σε εσάς;

Ο κάθε ακροατής έχει διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Θεωρώ πως είναι κάπως ιδιαίτερο το ηχόχρωμα της φωνής μου, τα τραγούδια που είπα αρέσουν στον κόσμο (και κυρίως σε εμένα για να τα πω).

 

Ο έρωτας δε θέλει μιζέρια

 

Ποιο είναι το τραγούδι που σας έχει "σημαδέψει";

Οι «Μέλισσες». Ό, τι και να πούμε, όπως και να το φέρουμε- από «εδώ» και «από εκέι»… αυτό είναι το τραγούδι με το οποίο με έμαθε το ευρύ κοινό.

Θα ύπαρξει άλλο- αντίστοιχο για εσάς;

Οι καλλιτέχνες είναι απρόβλεπτοι και η μουσική δεν έχει σύνορα. Γιατί όχι; Γράφονται συνέχεια καλά τραγούδια.

Ποιος είναι ο αγαπημένοςσας στίχος

«Τον έρωτα φαρμάκωσε η μιζέρια». Είναι ένα τραγούδι του Άκη Πάνου με μία πολλή μεγάλη αλήθεια. Ο έρωτας καταστρέφεται από τη μιζέρια.

Ποιες συνεργασίες των τελευταίων χρόνων ξεχωρίζετε;

Είναι πολλές οι σημαντικές στιγμές. Όταν έχεις συμπράξει με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Διονύση Σαββόπουλο τον Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ… τι να ξεχωρίσεις. Δε το χωράει το μυαλό μου ότι έχουν γίνει.Τους έβλεπα με δέος και τώρα είμαστε συνάδελφοι. Είναι απλά υπέροχο.

Πλέον δεν γράφονται πολιτικά και κοινωνικά τραγούδια

 

 

Τι σας χαροποιεί και τι σας προβληματίζει σήμερα στην ελληνική μουσική;

Με χαροποιεί που νέα παιδιά αναζητούν καινούργιους δρόμους στη μουσική αλλά με προβληματίζει ότι υπάρχει μία δυστοκία στο γράψιμο καλών τραγουδιών με σημερινό στίχο, υποψιασμένο στίχο σχετικό με τις καταστάσεις που βιώνουμε.

Πλέον δεν γράφονται πολιτικά και κοινωνικά τραγούδια. Αυτός ο εφησυχασμός δε μου φαίνεται καλός. Δεν είναι μόνο η αγάπη και ο έρωτας αυτά που ζούμε.

Παρόλα αυτά υπάρχουν νέοι συνθέτες που ξεχωρίζω χωρίς βέβαια να αναφέρω ποιοι γιατί  είναι πολλοί και μπορεί να αδικήσω κανέναν.

Σε αυτή τη λογική, στο νέο μου δίσκο που θα βγει στο τέλος τα χρονιάς υπάρχουν νέοι τραγουδοποιοί.

Χάϊκ Γιαζιτζιάν. Ερμηνευτής, μουσικός, σολίστ με άρωμα από την Ανατολή. Με αγκαλιά το ούτι και την υπέροχη ταξιδιάρικη φωνή του συνεχίζει να ανοίγει δρόμους σε μελωδίες που δεν ορίζονται γεωγραφικά και να υφαίνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης.

Μαζί τους ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς, έχοντας πλέον την πρώτη του δισκογραφική δουλειά σε κυκλοφορία, με τραγούδια διαφόρων συνθετών και στιχουργών, μεταξύ των οποίων και 4 νέα τραγούδια σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου.

Συνταξιδιώτες τους επί σκηνής είναι ο Νίκος Παπαναστασίου στο πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και στα πνευστά ο Τigran Sargsyan.

Info:

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Royal Theater, Παλαιό Πτωχοκομείο, Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα

Προπώληση: 12 ευρώ /10 ευρώ φοιτητικό

σε Γωνιά του Βιβλίου, Discover Bookstore, Φάρος, Queen cafe

Στην είσοδο: 14 ευρώ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610 310120

www.royaltheater.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight