Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου οι φοιτητές της Πάτρας για το Πολυτεχνείο

Στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου οι φοιτη...

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα και κορυφώνονται το Σάββατο οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι φοιτητές της Πάτρας στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων Αρχιτεκτονικής, Φυσικού, Βιολογικού και φιλολογίας :

«45 χρόνια μετά, η φλόγα της εξέγερσης καίει ακόμη… Το μήνυμα του Πολυτεχνείου υπάρχει και παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Την αισιοδοξία και την ελπίδα για την αποφασιστικότητα και το ιστορικό καθήκον του λαού μας την αντλούμε από την ίδια την ιστορία. Καθήκον μας είναι να αναζητήσουμε και εμείς με τη σειρά μας τη θέση μας σε αυτό το ατέλειωτο νήμα των κοινωνικών αγώνων, εξεγέρσεων και επαναστάσεων που το Νοέμβρη του 1973 ξετυλίγονταν από τα αμφιθέατρα του Πολυτεχνείου και της Νομικής, στις σχολές της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και έμελε να σφραγίσει για πάντα την ελληνική ιστορία, με το φοιτητικό κίνημα να πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στη δικτατορία, διεκδικώντας κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία. «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη  15/11

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «το αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό στίγμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η αναγκαία επικαιροποίηση του σήμερα» στις 6μμ

Παρασκευή 16/11

Εκδήλωση του ΦΣ Αρχιτεκτονικής για την εργασιακή προοπτική του μηχανικού σήμερα,  στις 2 μμ.

Εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων: «Τα Πολυτεχνεία της εποχής μας και οι προκλήσεις για το σύγχρονο φοιτητικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα» στις 17:00  στο Παράρτημα.

Σάββατο 17/11

Ανοιχτή συζήτηση/εκδήλωση στη 1μμ για την αναγκαιότητα πανεκπαιδευτικού κινήματος μπροστά στην επίθεση που δέχεται συνολικά η εκπαίδευση με την συμμετοχή φοιτητών, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Πορεία των φοιτητικών συλλόγων από το Παράρτημα στις 18:00 που θα περνάει από το μνημείο του αγωνιστή καθηγητή Ν.Τεμπονέρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις