Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μ. Σακελλαρόπουλος στο thebest: "Αντί να πω "Open” λέω “MEGA” - Από το μαύρο στο μεγάλο κανάλι, στην "Πυραμίδα της οργής"

Μ. Σακελλαρόπουλος στο thebest: "Αν...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου του στο Discover, στην Πάτρα

Στην Πάτρα με το νέο του μυθιστόρημα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, επιστρέφει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Στις 20:00 θα παρουσιάσει τη "Πυραμίδα της οργής" στο βιβλιοπωλείο Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3) έχοντας στο πλευρό του τους δημοσιογράφους Νατάσα Ράγιου, Ελίζα Καλλίτση, Χρήστο Βεργανελάκη.

Την βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά η Μυρτώ Καμβυσίδη.

"Ένα περίστροφο που μυρίζει οργή. Δυο υπουργοί που δωροδοκούνται. Μια εταιρεία που ψυχορραγεί. Ένας αδίστακτος εργοδότης. Τετρακόσιες οικογένειες έρμαια του φόβου και της αγωνίας για το σήμερα και το αύριο. Στημένα παιχνίδια. Ένα κοριτσάκι στη μέση του κυκεώνα.

Ο πυροβολισμός που αλλάζει τα πάντα. Κι η Νέμεση που έρχεται για να ξεμπερδέψει το θλιβερό κουβάρι, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, μπλεγμένες με έρωτες και προδοσίες. Μια συνταρακτική, καθηλωτική, ανθρώπινη ιστορία που κόβει την ανάσα και αγγίζει τις ψυχές, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση. Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή…"

Πραγματικός "χείμμαρος" ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, που πριν λίγες μέρες επέστρεψε στην τηλεόραση, μίλησε για όλα στο thebest.gr.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Η συζήτηση μας ξεκίνησε από τη σχέση του με την Πάτρα...

"Ήταν γραφτό η Πάτρα να γίνει δεύτερη πατρίδα, μετά την πόλη που γεννήθηκα, τον Πειραιά. Από φέτος σπουδάζει και η κόρη μου στην πόλη.

Αν έκανα και ένα τρίτο παιδί μετά από 18 χρόνια πάλι Πάτρα θα ερχόταν, αν γινόταν. Φαίνεται ότι είναι η μοίρα τέτοια" ανέφερε γελώντας.

Μίλησε μου για τον τίτλο του νέου σου βιβλίου...

Ο τίτλος  είναι σύνθετος αλλά αυτό που μένει στον αναγνώστη είναι η οργή. Είναι το συναίσθημα που διακατέχει εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας που τα αρκετά τελευταία χρόνια βρέθηκαν προδομένοι σε μία πατρίδα που κάηκε που καίγεται ακόμα μπροστά σε ανάλγητα αφεντικά μπροστά σε ντροπιαστικούς εργοδότες οι οποίοι καταπάτησαν τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα και τους πέταξαν στον Καιάδα της ανεργίας, της ανέχειας και της αναξιοπρέπειας.

"Αυτό το βιβλίο είναι η αλήθεια μου"

 

Άνθρωποι καθόλα έντιμοι και εργατικοί. Οικογενειάρχες που είχαν στρωμένη ζωή για πολλά χρόνια… βρέθηκαν στο κενό επειδή κάποιο χέρι «τράβηξε την πρίζα» χωρίς να λογοδοτήσει  ποτέ και σε κανέναν.

Από εκεί εμπνεύστηκα την ιστορία. Από διπλανούς μου ανθρώπους… ακόμα και από τον ίδιο μου τον εαυτό όταν έβλεπα ότι αυτή η ιστορία αυτή που ξεκίνησε πριν χρόνια δεν σταμάτησε ούτε στις μέρες. Βλέπουμε αυτό τον εφιάλτη της ανεργίας  να παραμένει τουλάχιστον σταθερός. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν κανονικά χωρίς να πληρώνονται ή που δουλεύουν και περιμένουν να πληρωθούν μετά από τρεις και τέσσερις μήνες. Αυτό το δράμα που έζησε η Ελλάδα δε πρέπει να το έχει ζήσει άλλη χώρα.

Αυτό το βιβλίο είναι η αλήθεια μου, είναι κομμάτι της ψυχής μου, της καρδιάς μου και του εαυτού μου. Ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο.

 

Η κυκλοφορία του βιβλίου συμπίπτει  με το οριστικό τέλος του Mega όπου έζησες 28 χρόνια.

Ναι. Και μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι υπάρχουν βιωματικά κομμάτια στην ιστορία αυτή. Κι εγώ πέρασα μεγάλη περιπέτεια. Όχι μόνο εργασιακή αλλά και στο πώς θα ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις  με μεγάλα παιδιά που είναι σε ηλικία για να σπουδάσουν.

Όλο το μέσα μου είναι “Mega”

 

Όχι μόνο εγώ. Πολλοί εργαζόμενοι βρέθηκαν σε αυτή τη θέση όταν μεγάλες επιχειρήσεις «έκλεισαν τα φώτα» αφήνοντας  τους στο «έλεος του θεού».

Πώς βιώνεις το νέο σου ξεκίνημα;

Με ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό. Ξυπνάω στις 4 το πρωί και λέω «Πάμε να κερδίσουμε τη μέρα». Σε πολλές περιπτώσεις αντί να πω "Open” λέω “Mega”. Είναι πολύ δύσκολο γιατί όλο το μέσα μου είναι “Mega”. Ακόμα δε το έχω κάνει στον αέρα και ελπίζω να μη συμβεί.

Η ζωή κάνει κύκλους. Το νέο μου κανάλι εγκαταστάθηκε στις παλιές εγκαταστάσεις του Mega, στην Παιανία. Την πρώτη μέρα που πήγα γύρισε ο χρόνος πίσω. Ήταν ένα τρομερό συναίσθημα γιατί η ζωή σκηνοθετεί σενάρια που δε μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η ζωή είναι πολύ πιο δυνατή από τα πιο ευφάνταστα μυθιστορήματα.

 

Κάθε φορά ακολουθείς τους ήρωες σου… Αυτή τη φορά πού βρέθηκες μαζί τους;

Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο βλέπει τον εαυτό του, συναδέλφους του, συγγενείς του, τους γείτονες του. Ήταν εύκολο να σκιαγραφήσω τους χαρακτήρες γιατί ζω μαζί τους. Είναι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μου. Είναι ο ίδιος μου ο εαυτός.

Πέρασα αρκετά βράδια στο εγκληματολογικό και στο νοσοκομείο "Παίδων"

 

Είναι χαρακτήρες αληθινοί, αληθοφανέστατοι  και είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή.

Ακολούθησα την πεπατημένη. Τους πήρα στο κατόπι, «Μπήκα στα παπούτσια τους»  και είχα έντονες συγκινήσεις για να φτάσω στην ολοκλήρωση. Πέρασα αρκετά βράδια  στο εγκληματολογικό για να δω τι γίνεται με τους ανθρώπους που είχαν  για παράδειγμα πυροβολήσει. Μίλησα με αρκετούς νομικούς για να δω πώς θα δέσω το πακέτο της κατηγορίας και των δικαστηρίων.

Το πιο δύσκολο  όμως ήταν όταν έπρεπε να βρεθώ στο «Παίδων» Πεντέλης, στο καρδιολογικό τμήμα όπου εκτυλίσσεται ένα κομμάτι του βιβλίου. Ήταν πολύ δυσάρεστο να βλέπω μικρές ψυχούλες να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους και να την χάνουν. Ήταν αβάσταχτο. Μία «πέτρα στο στήθος μου».

Ποιος ήταν ο στόχος σου γράφοντας το βιβλίο;

Να περάσω προς τα έξω αυτό το τρίπτυχο που έχω στη ζωή μου και προσπαθώ να με καθοδηγεί. Πίστη, όνειρα και ελπίδα. Αν χαθούν αυτά τότε δεν υπάρχει ζωή. Και αυτό ήθελα να πω… ότι πρέπει να τα διατηρήσουμε ως «κόρη οφθαλμού». Ακόμα και «γκρεμοτσακισμένοι» γιατί τελικά με αγώνα και μάχη μπορεί κάποιος να βγει στο ξέφωτο.

Η πίστη και η ελπίδα με κράτησαν όριο

 

Όταν «έπεσαν τα φώτα» στο Mega και έπεσε κρύο που έγινε τρέμουλο και φόβος. Όμως η πίστη και η ελπίδα με κράτησαν όριο. Δε σταματάει πουθενά η ζωή. Ούτε στο θάνατο γιατί θα δει κανείς ότι φεύγουν άνθρωποι καθημερινά  αλλά αυτοί που μένουν συνεχίζουν  παλεύοντας  να πραγματώσουν αυτά που πρέπει να κάνουν.

 

Τι θα συμβεί το βράδυ της Παρασκευής;

Ελπίζω να μη βάλω τα κλάματα. Συνέβη στην κεντρική παρουσίαση της Αθήνας  γιατί άκουσα διάφορα  λόγια . Είχα πολλά χρόνια να κλάψω σε κάποια παρουσίαση βιβλίου μου. Στην Πάτρα θα είναι και τα παιδιά μου και δε θέλω να με δουν έτσι. Θα είναι δίπλα μου καλοί φίλοι.

Η Ελίζα Καλλίτση ίσως μπορεί να με αισθανθεί καλύτερα από τον καθένα γιατί έχει βιώσει αυτό το "τσουνάμι".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight