Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 13 Δεκεμβρίου στις Ελληνικές αίθουσες το καλλιτεχνικό animation φιλμ «Η Ντιλιλί στο Παρίσι»

Στις 13 Δεκεμβρίου στις Ελληνικές αίθουσ...

Πιθανόν θα το δούμε και στην Πάτρα

Στις 13/12/2018 θα δούμε στις Ελληνικές αίθουσες μία ιδιαίτερη, καλλιτεχνική ταινία animation με τίτλο «Dilili in Paris – Η Ντιλιλί στο Παρίσι» που θα παιχθεί μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά & με υπότιτλους, σε διανομή της Seven Films/Rosebud.21.

Το φιλμ «Dilili in Paris» μας μεταφέρει στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, όπου με συντροφιά τον νεαρό ντελιβερά φίλο της, η μικρή Κανάκ Ντιλιλί  πάνω σε ένα σκούτερ, διερευνά μυστηριώδεις απαγωγές κοριτσιών. Είναι ένα κορίτσι που έφτασε στο Παρίσι ως λαθρεπιβάτις από τη Νέα Καληδονία. Θα συναντηθεί με διάφορους άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι δίνουν τις πληροφορίες που την ενδιαφέρουν για την εξιχνίαση τους ενώ θα γνωρίσει και προσωπικότητες όπως ο Τουλούζ Λοτρέκ ή η Μαρί Κιουρί.

Ο δημιουργός του φιλμ Μισέλ Οσελό δημιουργεί μια υπέροχη περιπλάνηση στην γαλλική διανόηση των αρχών του περασμένου αιώνα με ξεναγό ένα κορίτσι από την Μελανησία, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Μισέλ Οσελό έχει γεννηθεί στο Βιλφράνς-συρ-μερ της Ριβιέρας το 1943. Ως έφηβος εργάστηκε στο κουκλοθέατρο και στη συνέχεια σπούδασε στις Σχολές Καλών Τεχνών της Ανζέρ και του Παρισιού και στο Ινστιτούτο Τεχνών της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Το 2007 σκηνοθέτησε βιντεοκλίπ της Ισλανδής μουσικού Μπγιόρκ.

Το 1998 έκανε την εξαιρετική ταινία «Ο Κιρικού και η μάγισσα» και το 2006 το «Αζούρ και Ασμάρ».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture