Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι κληρικοί της Πάτρας «αφορίζουν» τη συμφωνία Εκκλησίας–Πολιτείας – Αποστάσεις από Χρυσόστομο για το σχέδιο της πρότασης: Δεν συμμετείχα στη σύνταξη του κειμένου

Οι κληρικοί της Πάτρας «αφορίζουν» τη συ...

Οι ιερείς ζητούν να μην διαγραφούν από το Δημόσιο

Σε κλίμα αγάπης και σύμπνοιας και παρουσία του συνόλου σχεδόν των ιερέων της επικράτειας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών μηδενός εξαιρουμένου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2018 που ήταν και η εορτή του Αγίου Φιλίππου η καθιερωμένη σύναξη των κληρικών που γίνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων.

Η φετινή σύναξη (που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου) είχε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον και βαρύτητα λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί με την πρόταση που κατατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία οι πάνω από 9.000 κληρικοί θα τεθούν εκτός δημοσίου.

Στους «επίδοξους δελφίνους» του Ιερώνυμου ο Πατρών Χρυσόστομος – Ο ρόλος του στη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας για διαχωρισμό

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που ήταν παρών στη σύναξη, ανέφερε στο thebest.gr πως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ανέλυσε όλα τα θέματα σε κλίμα αγάπης και με την σαφήνεια και πραότητα που τον διακρίνουν και στο τέλος όλοι οι ιερείς έμειναν ικανοποιημένοι. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης που είναι και υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ερωτώμενος από το thebest.gr μας είπε πως στη διάρκεια της συνάξεως διευκρινίστηκαν πράγματα που είχαν παρεξηγηθεί όλες αυτές τις μέρες και το συμπέρασμα που προέκυψε, ήταν η σύνταξη ενός κειμένου από τους 250 κληρικούς της Μητροπόλεως Πατρών συμπεριλαμβανομένων του Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου & του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου, το οποίο και θα σταλεί αρμοδίως στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ενόψει φυσικά και της ήδη πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (των 82 δηλαδή συμμετεχόντων Μητροπολιτών της χώρας) την Παρασκευή 16/11/2018 στη Μονή Πετράκη όπου και θα συζητηθούν όλες οι πτυχές και «γκρίζες» ζώνες αυτής της πρότασης συμφωνίας μεταξύ κράτους και εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι κληρικοί της Μητροπόλεως Πατρών έχουν εμπιστοσύνη στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κρατούν χαμηλούς τόνους παρά την έντονη αγωνία ενώ και οι θέσεις τους δεν διαφέρουν από την επίσημη στάση και θέση του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος που το πρωί της Τετάρτης 14/11 μετέβη και στη Βουλή και ζήτησε ενημέρωση και συμπαράσταση από τα πολιτικά κόμματα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, όπως μας είπε ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης πως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για μία πρόταση προς εξέλιξη και συζήτηση αφού τεθεί υπόψη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και πως δεν είναι κάτι τελεσίδικο. Όσο για την παρουσία του πλάι στον Αρχιεπίσκοπο στο Μέγαρο Μαξίμου και για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο κ.κ. Χρυσόστομος ήταν εκ των συντακτών της πρότασης αυτής, άφησε να εννοηθεί πως δεν μετείχε στην επιτροπή αυτή που συνέταξε την περιβόητη αυτή πρόταση που ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χαρακτήρισε «αυτοκτονία» και πως ήταν παρών δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο έχοντας την ιδιότητα του Εκπροσώπου Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι κληρικοί λοιπόν της Μητροπόλεως Πατρών ομόφωνα έφτιαξαν ένα κείμενο που ήδη διαβιβάστηκε στον Αρχιεπίσκοπο και περιμένουν τις εξελίξεις της κρίσιμης συνεδρίασης της Παρασκευής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις