Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον από 15/11 η ταινία «Το Μυστικό της Πέτρα»

Πάτρα: Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον από 15...

Στην προβολή των 19.30 συνεχίζεται ο "Ψυχρός Πόλεμος"

To φιλμ «Το Μυστικό της Πέτρα» σε σκηνοθεσία Χάιμε Ροζάλες που ήδη παίζεται στην Αθήνα, θ’ αρχίσει να προβάλλεται στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη, από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 έως και την Τετάρτη 21/11.

Ώρες προβολής:

15/11  21:30

16/11  21:30

17/11  21:30

18/11  21:30

19/11  21:30

20/11  21:30

21/11  19:30.

Σενάριο: Μικέλ Γκασραμπίντε, Κλάρα Ροκέτ («Η Απόσταση Μεταξύ μας»/ “10. 000 klm”), Χάιμε Ροζάλες.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπάρμπαρα Λένι, Μαρίζα Παρέδες, Χοάν Μποτέι, Άλεξ Μπρέντεμουλ.

Η Πέτρα είναι γύρω στα 30. Ζωγράφος. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της. Όλη της την ζωή τής έκρυβαν επιμελώς την ταυτότητά του. Όταν η μητέρα της πεθαίνει, αποφασίζει να λύσει μόνη της το μυστήριο της ίδιας της ύπαρξής της.

Η έρευνα που ξεκινά την οδηγεί στον Γιάμε, έναν διάσημο καλλιτέχνη αλλά παράλληλα έναν θρασύ και αδίστακτο άνθρωπο. Με την πρόφαση της μαθητείας στο πλάι του, μπαίνει στην ζωή του. Γνωρίζει την σύζυγό του Μαρίζα, τον γιο του Λούκας και την γειτονική τους οικογένεια. Τόσοι λίγοι άνθρωποι που τους ενώνουν και παράλληλα τους χωρίζουν τόσα πολλά ψέματα.

Στην κοινή τους διαδρομή, η σκληρή λογική της μοίρας θέλει τη μία αποκάλυψη να διαδέχεται την άλλη, τη βία να διαταράσσει τη ζωή και ό,τι η Πέτρα θεωρεί αλήθεια να ανατρέπεται μέρα με την ημέρα. Θα καταφέρει να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χαράξει το μέλλον της πάνω σε αυτόν τον καμβά από μυστικά;

Η ταινία είναι Γαλλοισπανικής παραγωγής σε συμπαραγωγή με τη Δανία.

Όπως έγραψε το flix.gr, η ιστορία του φιλμ, τοποθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της σε μια σαγηνευτικά όμορφη φύση στην επαρχία της Ιβηρικής Χερσονήσου και σε ένα εξίσου φωτογενές σπίτι βρίσκει την κεντρική ηρωίδα του Πέτρα, να φτάνει εκεί προκειμένου να μαθητεύσει για λίγο καιρό δίπλα στον ηλικιωμένο διάσημο καλλιτέχνη Χάουμε.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό μυστήριο και μια παραβολή για το κακό, τις σκιές του παρελθόντος, την συγχώρεση και την πορεία εμπρός, στοιχεία που χωρούν δίχως τίποτα να στριμώχνεται σε αυτή την αληθινά φιλόδοξη ταινία, σύμφωνα με το flix.gr.

Διανομή από DanaosFilms.

Διάρκεια: 107 λεπτά.

*Στο μεταξύ από την Πέμπτη 15/11 θα συνεχιστεί στη 2η αίθουσα του Πάνθεον έως και την Τρίτη 20/11 στην προβολή των 19.30 το αριστουργηματικό φιλμ «Ψυχρός Πόλεμος» του Πολωνού Πάβελ Παβλικόφσκι.

Στην ασπρόμαυρη ταινία του Παβλικόφσκι που βραβεύτηκε φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών παίζουν οι: Τζοάνα Κούλιγκ, Τομάς Κοτ, Άγκατα Κουλέσα.

Στην επαρχιακή Πολωνία του 1949 ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα.

Διάρκεια: 84 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture