Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση του Συλλόγου ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση του Σ...

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη είναι αφιερωμένη στην Οικογένεια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη που έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου ο Σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά»  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα Διαβήτης: ένα νέο μέλος στην οικογένεια, την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στις 17:30 το απόγευμα, στην Αγορά Αργύρη.

Φέτος, όπως και το 2019, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη είναι αφιερωμένη στην Οικογένεια. Στόχος είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο ρόλος της οικογένειας στη διαχείριση, τη φροντίδα, την πρόληψη και την εκπαίδευση γύρω από το διαβήτη είναι καίριος και καθοριστικής σημασίας και παράλληλα, να δούμε πόσο σημαντικός είναι και ο αντίκτυπος που έχει ο διαβήτης στην ομαλή καθημερινότητα της οικογένειας.

Με τους αξιότιμους ομιλητές ο Σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη άγγιξε τις πτυχές της ψυχολογίας ολόκληρης της οικογένειας όταν εμφανίζεται ο Διαβήτης σε κάποιο μέλος της και για το πώς πρέπει να το διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετή τόσο ώστε να καταλάβουμε ότι η ψυχολογία του ανθρώπου στην έλευση κάποιας χρόνιας νόσου είναι πολύ σημαντική και θέλει ιδιαίτερους χειρισμούς, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει δημοσίως την κα Ηλιοπούλου Μαρία, ψυχολόγο και μητέρα παιδιού με διαβήτη, την κα Μαργιωρή Δέσποινα, συγγραφέα –ψυχολόγο και μητέρα ενός γλυκού κοριτσιού που ήρθε από τη Γερμανία για να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να προσεγγίσει μέσα από το βιβλίο της Ο Διαβήτης, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ αλλά και από την προσωπική της εμπειρία, τις πτυχές της ψυχολογίας με την έλευση του διαβήτη στην οικογένεια και φυσικά τον Βάσση Κωνσταντίνο και Χασάπη Σωτήρη, ιατρούς από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας  του Δήμου που εξήγησαν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού και τη σημασία του εμβολιασμού στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Ακόμα ο Σύλλογος ευχαριστεί και την κα Ριζογιάννη Μαρίνα, δημοσιογράφο της εφημερίδας Πελοπόννσηος για το συντονισμό της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερη τιμή ήταν η παρουσία του κου Κατσιφάρα Απόστολου, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, του κου Χαροκόπου Αντώνη,  Βοηθού  Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της κας Μαστοράκου Άννας, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και των εκπροσώπων των συλλόγων ασθενών της Αχαΐας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ευχαριστεί ιδιαίτερα και όλους όσους παρακολούθησαν την ημερίδα αυτή και διαβεβαιώνει  όλους τους πολίτες της Πάτρας ότι θα είναι εκεί για όποιο άτομο με σακχαρώδη διαβήτη και την οικογένεια του χρειαστεί.

Οι φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being