Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Μία κινηματογραφική αγκαλιά από την "Καλλιπάτειρα" για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία

Πάτρα: Μία κινηματογραφική αγκαλιά από τ...

Επιτυχημένη η εκδήλωση στα Odeon Veso Mare

Μία ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά διοργανώθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 από το Αθλητικό Γυναικείο Σωματείο «Καλλιπάτειρα» -παράρτημα Πάτρας με τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων  Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Πατρών «Δημήτρη και Βέρας Σφήκα» στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων.

Ο Σύλλογος Φίλων  Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν. Πατρών «Δημήτρη και Βέρας Σφήκα»  ευχαριστεί δημοσίως το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και ιδιαίτερα την πρόεδρο κ. Κατερίνα Παναγοπούλου  Εθνική Πρέσβυ της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και βέβαια  την κ Μαρία Μανουσάκη -  Μαλλιώρη  δραστήρια συντονίστρια του τοπικού παραρτήματος εκπαιδευτικό, π. σχολική σύμβουλο,  κοινωνική λειτουργό (που πολλές φορές έχει καταφέρει να υλοποιεί επιτυχημένες δράσεις που θέτουν στο επίκεντρο το συνάνθρωπο) για την όλη πρωτοβουλία του να οργανώσει την περασμένη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 το βράδυ με επιτυχία στα Odeon της Veso Mare  μια  διαφορετική κινηματογραφική βραδιά αλληλεγγύης.

Παρακολουθώντας την ευχάριστη κομεντί με την Άννα Φάρις «Ζευγάρι με το ζόρι» που είχε επιλεγεί για την προβολή, το κοινό γέλασε και έγινε μια αγκαλιά για τους ασθενείς και τους συνανθρώπους μας με κινητική αναπηρία. Συμμετείχαν πολιτευτές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων του ιατρικού, εκπαιδευτικού, επιχειρηματικού κλάδου  και πλήθος κόσμου.

Η πρόεδρος του Αθλητικού Γυναικείου Σωματείου παραρτήματος Πάτρας «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» κ. Μαρία Μανουσάκη και τα μέλη του σωματείου υποδέχθηκαν πολύ φιλικά και εγκάρδια τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο φιλανθρωπικό αυτό κάλεσμα.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλλαν τα μέγιστα όλη  η ομάδα των Odeon Cinemas και ιδιαίτερα  ο Διευθυντής κ. Αλέξης Μπιτούνης, οι Σαμαρίτες του Ελληνικού  Ερυθρού Σταύρου καθώς και  μέλη των Συλλόγων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν  η ενίσχυση ασθενών της κλινικής μας. Η αρωγή και εμπλοκή του Σωματείου «Καλλιπάτειρα» με τους ασθενείς της κλινικής Αποκατάστασης γέμισε όλους  αισιοδοξία και δύναμη.

Στόχος είναι η πλήρης αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των νοσηλευόμενων ασθενών μετά την έξοδό τους από την κλινική  που απαιτεί ειδικά βοηθήματα για τα οποία προς το παρόν η πολιτεία δεν καλύπτει το ανάλογο κόστος

Η απόκτηση αμαξιδίου μεταφοράς ΑΜΕΑ με τις προδιαγραφές που ορίζουν οι αρμόδιοι φορείς είναι το πρωταρχικό βήμα  για την κοινωνική επανένταξη.

Η αίσθηση της υποστήριξης από την «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και η ανακούφιση από ένα   δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος ενός  ανθρώπου που ταυτόχρονα καλείται να αλλάξει σπίτι λόγω  προσβασιμότητας, να αγοράσει βοηθήματα, να αντιμετωπίσει «Ερινύας Λαιστρυγόνας και Κύκλωπας» που τους ορθώνουν μπροστά του καθημερινά  το κράτος, η κοινωνία, οι φίλοι αποτέλεσε για όλους μας ψυχική  ανάταση και εφορία και τροφοδότησε την πίστη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι το γέλιο που αντηχεί στους διαδρόμους της  κλινικής και η σπίθα στα μάτια δε θα σβήσουν ποτέ, δε θα το αφήσουμε εμείς να σβήσει για κανέναν από τους ολυμπιονίκες της ζωής, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να γκρεμίσουμε τα τείχη, όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε  τα μετάλλια της  ζωής αρκεί να υπάρχει  «ένα φως που καίει» όπως είναι Σωματεία σαν την «Καλλιπάτειρα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΔΣ όπου επικεφαλής είναι η Ιουλία Συροκώστα Σταθοπούλου, Παθολόγος –Λοιμωξιολόγος - Επιμελήτρια Α ΕΣΥ Παθολογικής Κλινικής  ΠΓΝ Πατρών και Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων  Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Πατρών «Δημήτρη και Βέρας Σφήκα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight