Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από ένα κιλό πυρίτιδα είχε η βόμβα που βρέθηκε στο σπίτι του Ντογιάκου - Πού στρέφονται οι έρευνες

Πάνω από ένα κιλό πυρίτιδα είχε η βόμβα ...

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία

Περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα, είχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα. Ο μηχανισμός, που δεν εξερράγη, έχει μεταφερθεί από την Αστυνομία στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός, ο οποίος περιείχε περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα, ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου. Πρόκειται για μοτοσικλέτα που ανήκε στο Δήμο Βύρωνα, της οποίας η κλοπή δεν είχε δηλωθεί.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι.

Oι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι πίσω από την τοποθέτηση βόμβας κρύβονται νεαροί και άπειροι στις βόμβες. Παράλληλα, θεωρούν ότι ο βομβιστής είναι νέος και δεν γνωρίζει να κατασκευάζει σωστά βόμβες. Γι' αυτό επισημαίνουν ότι η επιλογή της πυρίτιδας δείχνει απειρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις