Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καϊμακάς για εργοστάσιο ΠΡΩΤΟ: "Στις προθέσεις του Διοικητικού Συµβουλίου δεν ήταν οι απολύσεις"

Καϊμακάς για εργοστάσιο ΠΡΩΤΟ: "Στι...

Δήλωση προέδρου Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισµού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών Βασίλη Καϊµακά

 

O πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισµού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών κ. Βασίλης Καϊµακάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Εργοστάσιο Παστεριώσεως Γάλακτος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών (ΣΥΝΠΕ), µε το διακριτικό τίτλο «Πρώτο», ιδρύθηκε το 1961 από µια οµάδα συνεταιριστών µε κοινές ανησυχίες και όραµα τη συνέχιση της κτηνοτροφικής παράδοσης την οποία παρέλαβαν από τους πατεράδες τους. Σκοπός τους ήταν να καταστήσουν συνεχιστές τα παιδιά τους και αυτά µε τη σειρά τους τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Ωστόσο, η παγκοσµιοποίηση επέφερε δραµατικές αλλαγές στις επιχειρήσεις των περισσοτέρων κλάδων και ιδιαίτερα σε αυτόν του γάλακτος. H εγχώρια αγορά κατακλύζεται από εισαγόµενη πρώτη ύλη (γάλα) που διοχετεύεται ανεξέλεγκτα και σε εξευτελιστικές τιµές.

Οι εξελίξεις αυτές δεν µας άφησαν ανεπηρέαστους υπό το πρίσµα, µάλιστα, της οικονοµικής κρίσης. Εδώ και µια τριετία, παρουσιάζεται σηµαντική συρρίκνωση του κύκλου εργασιών µας. Η δυσχερής οικονοµική κατάσταση οδηγεί τους καταναλωτές να στρέφονται σε οικονοµικά προϊόντα, χωρίς να δίνουν σηµασία στη χώρα προέλευσης τους και κατ΄ επέκταση στην ποιότητα. Οι συνεταιριστές, µέσω της Γενική µας Συνέλευσης, αποφάσισαν να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις προκειµένου ο Συνεταιρισµός να ατενίσει το µέλλον µε περισσότερη αισιοδοξία. Έλαβαν απόφαση να πραγµατοποιηθούν περικοπές εξόδων σε όλους τους τοµείς. Πάνω σε αυτές τις περικοπές εκλήθησαν και οι εργαζόµενοι του συνεταιρισµού να πάρουν θέση, προκειµένου να επιτευχθεί µια συµφωνία όπου θα πρυτάνευε η λογική της συνέχειας και όχι η λογική του αδιεξόδου. Δυστυχώς, οι διαπραγµατεύσεις µε το σωµατείο των εργαζοµένων έπεσαν στο κενό αφού δεν διατύπωσαν καµία συγκεκριµένη πρόταση η οποία να βασίζεται στις οικονοµικές εξελίξεις που αφορούν τον χώρο εργασία τους.

Επιθυµώ να καταστήσω σαφές ότι στις προθέσεις του Διοικητικού Συµβουλίου δεν ήταν οι απολύσεις. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, τα µέλη του Δ.Σ. κάλεσαν εκ νέου το σωµατείο των εργαζοµένων προκειµένου να εξεταστεί το σύστηµα της εκ περιτροπής εργασίας για µερικούς µήνες. Μας ενηµέρωσαν ότι για το συγκεκριµένο θέµα θα συγκαλούσαν Γενική Συνέλευση των εργαζόµενων έτσι ώστε να ληφθεί µια συλλογική απόφαση, µια Γενική Συνέλευση η οποία µέχρι και σήµερα δεν έχει πραγµατοποιηθεί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισµού οµόφωνα εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συµβούλιο να αναθέσει το τµήµα της διανοµής σε εξωτερική επιχείρηση, θέτοντας επωφελείς στόχους για την πορεία του Εργοστασίου καθώς και σαφείς ρήτρες σχετικά µε την µεταξύ µας συνεργασία. Τα µέλη του Αγροτικού Συνεταιρισµού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών εκφραζόµενα δια του Διοικητικού τους Συµβουλίου θέλουν να ευχαριστήσουν τον Πατραϊκό λαό που επιλέγει τα αγνά, ποιοτικά, ολόφρεσκα προϊόντα του Εργοστασίου «Πρώτο». Με αίσθηµα ευθύνης, διαβεβαιώνουµε το αγοραστικό κοινό ότι το «Πρώτο» θα συνεχίσει την άοκνη προσπάθεια του για την παραγωγή αγνών, ποιοτικών και ολόφρεσκων προϊόντων».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις