Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντας

Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντας

Του Ανδρέα Φίλια, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Τώρα για την Πάτρα»

Η προεκλογική περίοδος έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μάλιστα με έντονη δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα, μιας και αφορά α’ και β’ βαθμού τοπική αυτοδιοίκηση, ευρωκοινοβούλιο και Βουλή. Η κυβέρνηση δια του κ. Σπίρτζη, ενός εκ των πλέον ισχυρών υπουργών της κυβέρνησης, εγκαταλείπει τη μέχρι σήμερα τακτική της αδράνειας και δίνει «σημεία ζωής», ακολουθώντας την γνωστή τακτική των προεκλογικών υποσχέσεων.

Λύνει το τεχνικό πρόβλημα της υπογειοποίησης του τρένου και παράλληλα βρίσκει και 45 εκατομμύρια επιπλέον για την υλοποίηση του έργου.

Εμφράζει το φράγμα και ανακοινώνει την μορφή του υπό σύσταση Φορέα Διαχείρισης. Δεσμεύεται για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή με την αναγκαία χρηματοδότηση και πληροφορεί για την έγκριση της πρώτης από τις οκτώ εργολαβίες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με στόχο, από τον προσεχή Ιανουάριο να ξεκινήσει η εγκατάσταση εργολάβων και εργοταξίων και στις υπόλοιπες.

Όλα αυτά είναι καλά και τα χειροκροτούμε, κρατώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις. Εδώ και αρκετά χρόνια τα παραπάνω βρίσκονται στην ατζέντα του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αλλά έχουν βαλτώσει. Ο Δήμαρχός Πατρέων που σήμερα πανηγυρίζει για την επιτυχία των δικών του κινητοποιήσεων δε λέει κουβέντα ότι για μια τριετία τουλάχιστον, απαιτούσε περιμετρική διέλευση του τρένου, καθυστερώντας σημαντικά την εξέλιξη του έργου. Πανηγυρίζει για την υπογειοποίηση μέχρι τον Άγιο Ανδρέα που υιοθέτησε πρόσφατα αλλά δεν λέει κουβέντα για τις Νότιες συνοικίες που στη συνέχεια θα διασχίσει η σιδηροδρομική γραμμή.

Ξεχνάει ότι επί χρόνια 50 εκατομμύρια κυβικά μετρά νερό καταλήγουν στη θάλασσα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της πόλης η οποία όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα και συντηρήσεις σε γεωτρήσεις που μέχρι αυτή τη στιγμή τροφοδοτούν την πόλη.

Δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το δρόμο Πατρών – Πύργου που καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές. Προτιμά να ασκείται σε επανασταστική γυμναστική και να διαδηλώνει απέναντι σε μια κυβέρνηση που κάτω από την πίεση για στήριξη των επιλογών της ως υποψηφίων, στο Δήμο και την Περιφέρεια στις επικείμενες εκλογές, αναγκάζεται να πει «Ναι σε όλα» με αντάλλαγμα ένα καφέ και ένα λουκούμι, κατά τον κ. Σπίρτζη.

Πολύ καλό αλλά όχι αρκετό για να το πιστέψουμε. Παραμένουμε υποψιασμένοι για τις εξαγγελίες και τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα έργα σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα απαιτούμε από τις απερχόμενες Δημοτική και Περιφερειακή αρχή να δραστηριοποιηθούν, έστω και σ αυτή την ύστατη ώρα, διασφαλίζοντας εμπράκτως τις συνθήκες που είναι αναγκαίες, ώστε οι επόμενες αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαΐου να μην παραλάβουν σε στασιμότητα και χωρίς προοπτική τα παραπάνω έργα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις