Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΝ "ΕΠΕΙΣΕ" ΤΟ "ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΡ ΦΟΙ- ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ 8000 ΘΕΑΤΕΣ

ΔΕΝ "ΕΠΕΙΣΕ" ΤΟ "ΚΟΡΙΤΣΙ ...

Προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare

Δεν φαίνεται να έπεισε το κοινό το «Κορίτσι στον ιστό της αράχνης», η νέα κινηματογραφική συνέχεια πάνω στη λογοτεχνική Σκανδιναβική σειρά μυστηρίου Miilenium, εδώ σε σκηνοθεσία Φέντε Αλβαρέζ και με την χαρισματική Κλερ Φόι στο ρόλο της Λίζμπεθ Σαλάντερ, προστάτιδα και τιμωρό όσων κακοποιούν γυναίκες και αδύναμα άτομα.

Η ταινία είναι γενικά καλή με τα χιονισμένα τοπία της Σουηδίας να πρωτοστατούν, την Κλερ Φόι απόλυτα εντός ρόλου αν και δεν έφτασε τη Ρούνι Μάρα και με τουλάχιστον δύο καλοστημένες σκηνές όπως στο αεροδρόμιο, ωστόσο το σενάριο «μπάζει» , η ταινία θυμίζει σε σημεία τον Τζέισον Μπορν και το τελευταίο ημίωρο δράσης είναι πολύ τραβηγμένο και δεν χαίρει πρωτοτυπίας.

Στις ΗΠΑ η ταινία στο ξεκίνημα της το περασμένο σαββατοκύριακο έκανε 8 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα 8, 3 από τον υπόλοιπο κόσμο και στη χώρα μας (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) προσέλκυσε σε 109 αίθουσες πανελλαδικά πάνω από 19.000 θεατές.

Κατά τ’ άλλα η ταινία που συνεχίζει που τραβά το κοινό είναι το «Bohemian Rhapsody»  για τον Φρέντι Μέρκιουρι που στις ΗΠΑ ήδη άγγιξε τα 100 εκατ. δολάρια συν άλλα 185 από την προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο ενώ στη χώρα μας το περασμένο 4ήμερο έκοψε άλλα 23.000 εισιτήρια και έφτασε συνολικά σε 2 εβδομάδες τα 72.000.

Μικρή έκπληξη αποτέλεσε το «Overlord» της Paramount, που έχει αρκετό σασπένς, την πρωτοτυπία του αλλά και τις αποκρουστικές πτυχές του σεναρίου του, το οποίο στις ΗΠΑ ξεκίνησε την πορεία του με 10 εκατομμύρια δολάρια και στην Ελλάδα πλησίασε τα 5.000 εισιτήρια αλλά σε σχεδόν 48 αίθουσες που είναι ένας κάπως μέτριος μέσος όρος. Το φιλμ παραγωγής του J.J. Abrams παίζεται και στα Odeon Veso Mare.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από το "Overlord".

Σκηνή από το "Overlord".

Σκηνή από το "Overlord".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture