Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

"Ρίο και Άγιος Ανδρέας δεν έχουν διαθέσιμα υλικά για χειρουργεία" - Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας

"Ρίο και Άγιος Ανδρέας δεν έχουν δι...

Στις 14 Νοεμβρίου

Απεργούν στις 14 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης γιατρών που υπηρετούν στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της:

Είναι γνωστό ότι η μισθολογική περικοπή στα ειδικά μισθολόγια που προέκυψε από τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012 έχει κριθεί αντισυνταγματική από αποφάσεις του ΣτΕ.
Η πολιτεία οφείλει:
1. Να αναπροσαρμόσει άμεσα τους μισθούς αίροντας τη συγκεκριμένη περικοπή και

2. Να δώσει τα οφειλόμενα αναδρομικά όσον αφορά τακτικές αποδοχές και εφημερίες για το χρονικό διάστημα των 7 ετών ( από 1/1/2012 έως και σήμερα).

Με τον νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή:
1. Δίνονται αναδρομικά μόνο 2 ετών στους Νοσοκομειακούς γιατρούς (για την περίοδο 13/11/2014 έως 31/12/2016).
2. Δεν αποδίδονται τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις εφημερίες αλλά μόνο αυτά που αντιστοιχούν στις τακτικές αποδοχές.
3. Δεν καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και οι κρατήσεις που θα αφορούν αυτήν την καταβολή αλλά παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές αποφάσεις.
4. Σαφέστατα νομοθετείται ότι δεν αναπροσαρμόζονται οι σημερινές αποδοχές των Νοσοκομειακών γιατρών, δηλαδή δεν αίρεται η μισθολογική περικοπή του 2012 παρά την σχετική κατηγορηματική απόφαση του ΣτΕ.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί, η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις μέλη της δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το αυτονόητο αίτημα της επαναφοράς του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και την πλήρη καταβολή όλων των αναδρομικών όσον αφορά τόσο τακτικές αποδοχές όσο και εφημερίες για όλη την περίοδο από 1/1/2012 έως και σήμερα.
Καλούμε τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών γιατρών να συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η έξοδος από τα Μνημόνια και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το νέο αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαπατήσει τους εργαζόμενους. Είναι το παραπέτασμα καπνού για να κρύψουν τη συνέχιση της ίδιας ακριβώς πολιτικής που υπηρετεί τους δανειστές, υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και της νέας γενιάς, διαλύει ό, τι έχει μείνει να θυμίζει κοινωνικό κράτος.

Στη μετα-Μνημονιακή εποχή, τα σφιχτά πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να εξασφαλίζονται με κάθε κοινωνικό κόστος για να εξυπηρείται η χρεομηχανή και οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές και το υπερ-πλεόνασμα να διατίθεται με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος-φιλοδωρήματος προς τους αδύναμους. Έτσι καλλιεργείται συνειδητά το κοινωνικός αυτοματισμός και η λογική των χαμηλών προσδοκιών σε μια κοινωνία ρημαγμένη και φτωχοποιημένη. Για να μην κοπούν οι συντάξεις, πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο το 2019 αντί για το 2020, να μειωθεί κι άλλο το επίδομα ενοικίου και το επίδομα αγοράς συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τις φτωχειές οικογένειες.

Με τη λογική του Υπουργείου Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρέπει να διεκδικούν επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012 , γιατί η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα την αύξηση συντάξεων και υποκατώτατου μισθού..

Απ’ τη μία δεν υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για να δώσει η κυβέρνηση το σύνολο των αναδρομικών που μας οφείλει και να επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012, την ίδια ώρα όμως αυξάνουν τις κρατικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ και μειώνουν τη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ -ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ! 
ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

•Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Απαιτούμε εδώ και τώρα να δώσουν σε όλους τους γιατρούς ειδικευόμενους, μόνιμους, επικουρικούς το σύνολο των αναδρομικών και όχι μόνο ένα μέρος από τα κλεμμένα. Να επαναφέρουν τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012.

•Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια απέναντι στους ασθενείς μας και όχι να εφημερεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

•Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε οι συνάδελφοι μας επικουρικοί να απολύονται και να μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας, πολλοί απ’ αυτούς με 10 χρόνια δουλειάς στην πλάτη τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες κενά.

•Απεργούμε γιατί θέλουμε ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου εκτρώματος για το ωράριο, που ψήφισαν από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ν.Δ.

•Απεργούμε γιατί οι νέοι συνάδελφοι διώχνονται στο εξωτερικό μια ώρα αρχύτερα με τις επερχόμενες αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση. Με πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας ενισχύεται συνειδητά το ρεύμα μετανάστευσης, αποψιλώνοντας τα περιφερειακά νοσοκομεία από νέους γιατρούς, κάνοντας ταυτόχρονα πλάτη στο μεγαλο-καθηγητικό κατεστημένο. Για ποιο λόγο ένας νέος συνάδελφος να μείνει στη χώρα, τη στιγμή που τον αντιμετωπίζουν-πλέον και επίσημα - ως καύσιμη ύλη, περιφέροντάς τον από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλύπτει τρύπες και κενά;

•Απεργούμε γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με το διαχρονικό πετσόκομμα των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, που μέσα σε οκτώ χρόνια, από το 2010 έως το 2018 μειώθηκαν προοδευτικά σε ποσοστό που φτάνει έως και 50% και η κυβέρνηση να προκαλεί μιλώντας για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

•Απεργούμε γιατί ήδη από το Σεπτέμβριο έχουν εξαντληθεί οι προϋπολογισμοί των δύο μεγάλων νοσοκομείων του νομού μας. Ρίο και Άγιος Ανδρέας δεν έχουν διαθέσιμα υλικά για χειρουργεία, στεφανιογραφίες, ενδοσκοπήσεις, επεμβατική ακτινολογία με αποτέλεσμα την αναβολή τακτικών χειρουργείων και ιατρικών πράξεων για το 2019 ! Ζητάμε άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Υγείας για τους μήνες Νοέμβρη-Δεκέμβρη. Για όποια δυσλειτουργία έχει προκύψει και μπορεί να κοστίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, την αποκλειστική ευθύνη έχει το Υπουργείο.

•Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να δίνονται κάθε χρόνο 4 δις € για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή, όταν διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμων γιατρών να μας λένε ότι υπάρχει “δημοσιονομική στενότητα”.

Ο μαζικός, μαχητικός, αποφασιστικός αγώνας είναι η δύναμή μας, η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική.

Συγκέντρωση 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο(πλ.Όλγας)

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Δημήτρης Ζιαζιάς Σπύρος Μάρκου


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being