Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας ανακοίνωσε ο Υπ. Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης

Την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο ...

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση , είπε νωρίτερα σε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πάτρας

Την υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου από το Ρίο ως τον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στη διάρκεια συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων , βουλευτές , κατοίκους του Καστελοκάμπου και εκπροσώπους φορέων. Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 6,5 χλμ όπως είπε και η επιπλέον χρηματοδότηση που θα χρειαστεί ύψους 45 εκ ευρώ είναι εγκεκριμένη. Το νεότερο ουσιαστικα ως προς την υπογειοποίηση μετά από αυτή την εξέλιξη αφορά το τμήμα από Ρίο ως την Κανελλοπούλου.

Κάτοικοι του Καστελοκάμπου ζητούσαν μετ΄επιτάσεως την υπογειοποίηση και σήμερα χειροκρότησαν τον κ. Σπίρτζη. Ικανοποιημένος εμφανίζεται και ο Δήμος Πατρέων. Ως προς την αξιοποίηση του τμήματος που πια απελευθερώνεται θα γίνουν προτάσεις για την αξιοποίησή  του και γι ΄αυτό θα συγκροτηθεί επιτροπή από τον Δήμο Πατρέων, το ΤΕΕ, την ΕΡΓΟΣΕ ενώ ήδη ο Δήμος έχει προτείνει να δημιουργηθεί ποδηλατοδρόμος.

Επίσης επανέλαβε ότι υπογειοποιημένη θα είναι η γραμμή και από τον Άγιο Διονύσιο ως τον Άγιο Ανδρέα.

Ο Υπουργός 'εφυγε από το Δημαρχείο και θα μεταβεί σε λίγο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τους βουλευτές  Αχαΐας Κώστα Σπαρτινό και Σία Αναγνωστοπούλου, έχει αυτή την ώρα στο Δημαρχείο της Πάτρας ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στον οποίο θα τεθούν τα ζητήματα που καίνε την περιοχή ως προς τα έργα μεταφορών.

Επί τάπητος τίθενται η διέλευση του τρένου από τον αστικό ιστό της Πάτρας και το αίτημα της υπογειοποίησης και η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Πατρών - Πύργου.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με το Συντονιστικό των κατοίκων του Καστελοκάμπου και εκπροσώπους φορέων. Στο Δημαρχείο βρίσκεται επίσης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Π. Σκέντζος.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Περιφέρεια.

ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις