Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σταθερή "Αξία" το TEDxPatras- Ξεπέρασαν τους 600 οι σύνεδροι- Ο απόηχος μιας ξεχωριστής εμπειρίας

Σταθερή "Αξία" το TEDxPatras- ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Χαρούμενοι για την ανταπόκριση του κοινού οι διοργανωτές

Με πολλή μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τέταρτο TEDxPatras που φέτος μας ταξίδεψε στον κόσμος των Αξιών. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και άγγιξε τα 600 άτομα, αριθμός διπλάσιος από την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση.

Παρουσιαστής και φέτος ο Τεό Αναγνωστόπουλος που κράτησε ενεργό το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις εμπειρίες τους μοιράστηκαν συνολικά 13 εξαίσιοι ομιλητές οι οποίοι ταξίδεψαν στην Πάτρα από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και 4 χώρες του εξωτερικού, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο κατάμεστο Royal παρουσιάστηκαν και 4 acts που χαλάρωσαν και ψυχαγώγησαν τους συμμετέχοντες.

Οι Πάνος Μπίρμπας, Ρουμπίνη Σταγκουράκη, η Όλγα Σπυράκη και η Vocal Patras Ensemble, κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού κι έδωσαν μια διαφορετική νότα στο TEDxPatras 2018.

 

TEDxPatras 2018: Όσα είδαμε στο πρώτο session

 

Παράλληλα λειτούργησαν 5 εργαστήρια με μεγάλη ποικιλία δράσεων, από μίνι ομιλίες, διαδραστικά παιχνίδια, εμπειρίες φαγητού και ποτού κ.α.. Ανάμεσα στα παιχνίδια εκείνο που έκλεψε την παράσταση και στο οποίο συμμετείχαν 235 σύνεδροι ήταν το Kahoot κατά τη διάρκεια του οποίου τους τέθηκαν 10 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που αφορούσαν την εμπειρία του TEDxPatras.

Για την άψογη διοργάνωση δούλευαν επί περίπου έναν χρόνο τα 39 άτομα που αποτελούν τον βασικό πυρήνα του TEDxPatras ενώ για τον τελευταίο μήνα είχαν την συνδρομή 78 εθελοντών. Συνολικά 172 άτομα είχαν υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχουν ως εθελοντές και η τελική επιλογή έγινε μετά από προσωπικές συνεντεύξεις στην βάση των αναγκών που υπήρχαν.

 

TEDxPatras 2018: Οι αξίες που αναδείχθηκαν στο δεύτερο session της εκδήλωσης!

 

Η όλη προσπάθεια δεν θα είχε την ίδια επιτυχία χωρίς την συνδρομή των συνολικά 68 χορηγών-συνεργατών του TEDxPatras οι οποίοι μεταξύ των άλλων παρείχαν τα ποτά, τα φαγητά, αλλά και πολλές ακόμα υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στους συνέδρους. Φυσικά ξεχωριστή ήταν και φέτος η παρουσία του thebest.gr ο οποίος ο μέγας χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου.

Το φινάλε του φετινού tedxpatras ήταν πραγματικά εντυπωσιακό καθώς από το μπλακόνι του Παλαιού Πτωχοκομείου έπεσαν 200 χειροποίητα αλεξίπτωτα με ένα κείμενο των ομιλητών το οποίο οι 200 πρώτοι από τους συνέδρους το πήραν φεύγοντας μαζί τους ως ενθύμιο.

 

TEDxPatras 2018: Το τρίτο και τελευταίο session της εκδήλωσης

 

Στην ομιλία τους οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες και στάθηκαν στο θέμα του φετινού TEDxPatras που ήταν οι Αξίες.

Ο Γιάννης Αλτανόπουλος επισήμανε ότι ζήτησαν από τον κάθε ένα από τους συμμετέχοντες να μοιραστεί με τους υπόλοιπους την προσωπική του ματιά πάνω στις αξίες του, προσθέτοντας ότι το TEDxPatras δεν παίρνει θέση αλλά προσφέρει την πλατφόρμα για την κατάθεση των εμπειριών.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Ψωμάς ευχαρίστησε για την συνεισφορά τους τα 4 επιμέρους κοινά του TEDxPatras: Τους ομιλητές, τους θεατές, τους συνεργάτες και την οργανωτική ομάδα.

Οι διοργανωτές δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από την φετινή διοργάνωση και την ανταπόκριση του κόσμου και παράλληλα αισιόδοξοι ότι ο θεσμός μπορεί να συνεχιστεί. Ήδη μάλιστα πέφτουν και οι πρώτες ιδέες για την θεματολογία και τους ομιλητές του tedxpatras 2019 το οποίο θα έχει και επετειακό χαρακτήρα καθώς το TEDx συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά