Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δανδράκης για Σπίρτζη: Ήρθε να καταθέσει κατά της Taxibeat, αλλά τελικά...

Δανδράκης για Σπίρτζη: Ήρθε να καταθέσει...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Συζητήθηκε χθες η αγωγή

Το δικό του μήνυμα μέσω Facebook έστειλε ο Νίκος Δανδράκης μετά τη συζήτηση, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, της αγωγής της Taxibeat σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, με την οποία ζητεί αποζημίωση, ύψους 260.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Ένα πραγματικό Ελληνικό success story κόντρα στην κρίση-Το Taxibeat εξαγοράστηκε 43 εκατ. ευρώ από την Daimler

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία φοροδιαφεύγει, δεν έχει νομική υπόσταση, λειτουργεί παράνομα και παραβιάζει τους κανόνες της αγοράς ταξί στάθηκαν αφορμή για την αγωγή.

 

"H Taxibeat Ltd. έχει απολύτως νόμιμη παρουσία στην Ελλάδα"

 

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λυμπερόπουλου κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χειροκροτήθηκε όταν έφθασε στο δικαστήριο από οδηγούς ταξί που είχαν συγκεντρωθεί.

Στο μήνυμα του ο Νίκος Δανδράκης ανέφερε:

Μετά την εκδίκαση της αγωγής.

Τώρα που η αγωγή μας ενάντια στον Θ. Λυμπερόπουλο εκδικάστηκε και τα γάντια μπήκαν πίσω στις θήκες, θέλω να κάνω έναν απολογισμό της χτεσινής μέρας, αλλά και να δώσω ευχαριστίες στους χιλιάδες ανθρώπους που μας έστειλαν μηνύματα ενθάρρυνσης και ευχές.

Η χτεσινή εκδίκαση ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία. Η κριτική του κόσμου (και πολλών Media) εστιάστηκε στο γεγονός ότι ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης θα ερχόταν ως μάρτυρας υπεράσπισης του εναγόμενου, ως ένα στοιχείο δηλαδή, υπέρ του. Δεν νομίζω όμως ότι εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα. Ο κ. υπουργός χρειάστηκε να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις των συνηγόρων μας, και σε αυτές τις απαντήσεις μας επιβεβαίωσε πως:

- H Taxibeat Ltd. έχει απολύτως νόμιμη παρουσία στην Ελλάδα
- Οι κατηγορίες που απηύθυνε ο κ. Λυμπερόπουλος ενάντια στην εταιρεία μας, από μόνες τους, είναι προσβλητικές.
- Εξ' όσων γνωρίζει, δεν έχει υπάρξει καμία καταδίκη ενάντια στην εταιρεία μας, για οποιοδήποτε αδίκημα, και δεν γνωρίζει να υπάρχει καμία δίωξη ή καταγγελία από ελεγκτική αρχή του κράτους.
- Παρ' όλες τις "υποψίες" που ο ίδιος είχε για πλευρές των δραστηριοτήτων μας, ποτέ δεν ζήτησε από συναρμόδια υπουργεία να διερευνήσουν αυτές τις υποψίες για παράνομες δραστηριότητες (π.χ. υπουργείο οικονομικών, επιτρ. Ανταγωνισμού, Αρχή Προστ. Προσωπ. Δεδομένων, κλπ).

Για το τελευταίο θα πρόσθετα ότι ίσως δεν το έκανε γιατί δεν τις έπαιρνε και ο ίδιος πολύ σοβαρά, αλλά αυτό είναι δική μου κρίση.

Εν ολίγοις πιστεύω ότι ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία που ανέδειξε πολλά, αλλά η τελική απόφαση είναι ασφαλώς στην κρίση του δικαστηρίου.

Συνεχίζουμε!

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά την εκδίκαση της αγωγής της Taxibeat Limited κατά του Προέδρου του Σ.Α.Τ.Α κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου.

«Η άποψή μου είναι, ότι οι συνδικαλιστικές διαφωνίες ή οι γκρίζες ζώνες στη νομοθεσία που υπήρχαν στο παρελθόν και τακτοποιήθηκαν με το πρόσφατο θεσμικό πλαίσιο, δεν πρέπει να λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, αν θέλουμε και οι κλάδοι και οι εταιρείες να πηγαίνουν σε έναν εξορθολογισμό και σε έναν σεβασμό όλων των μερών και των συντελεστών κάθε κλάδου».

Στην ερώτησε αν Θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες και άλλες για να κάνει παρεμβάσεις στο νόμο που ήδη ρυθμίζει την αγορά απάντησε:

«Έχω την εντύπωση ότι δε χρειάζονται. Το μέλημά μας είναι να υλοποιηθούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες ελέγχου και των αυτοκινητιστών και των εταιρειών διαμεσολάβησης, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε την ποιότητα της Αστικής Μεταφοράς, το αν τηρούν όλη τη νομοθεσία, είτε είναι οι αυτοκινητιστές, είτε είναι οι εταιρείες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις