Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ομιλία την Κυριακή για τον Γέροντα Αμφιλόχιο

Πάτρα: Ομιλία την Κυριακή για τον Γέροντ...

Στις 18.00 στην Χριστιανική Εστία

Ομιλία με θέμα «Αμφιλόχιον τον όσιον ευσεβώς τιμήσωμεν», θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 11/11/2018 στις 18.00 το απόγευμα, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών στην οδό Μιαούλη 57, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών π. Χριστόφορος Μυτιλήνης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Κεντρικό πρόσωπο της ομιλίας του θα είναι ο Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής (1888-1970).  Όπως διαβάσαμε στο σάιτ pemptousia.gr, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, αποφάσισε την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, την αγιοκατάταξη του Γέροντος της Πάτμου Αμφιλοχίου Μακρή.

Ο Αμφιλόχιος είχε γεννηθεί στο νησί της Αποκάλυψης, στην Πάτμο το 1889. Υπήρξε μεγάλος υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, έχοντας υποφέρει πολλά κατά τη διάρκεια της Ιταλικής κατοχής στα νησιά της Δωδεκανήσου. Εκείνα τα δύσκολα χρόνια, ίδρυσε πολλά κρυφά σχολειά και διασφάλισε ότι η ελληνική γλώσσα και η ορθόδοξη πίστη θα συνεχιζόταν και θα μεταλαμπαδευόταν στα νέα παιδιά των νησιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις