Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Τσίπρας: Η συμφωνία με την εκκλησία επιτρέπει 10.000 προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία

Αλ. Τσίπρας: Η συμφωνία με την εκκλησία ...

Δεν θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης με την υπόθεση των Σκοπίων υποστήριξε ο πρωθυπουργός

"Αλλάζουν πολλά" με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, πρόκειται για ένα "ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών", από τη δεκαετία του '20, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Με τη συμφωνία, είπε ο Αλ. Τσίπρας δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που έχουμε ανάγκη.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

"Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά", είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι στην ιστορία θα μείνουν τα βήματα μπροστά και όχι οι φωνές.

'Αμεσα, εντός του 2019 θα γίνει η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων για να καλύπτονται από το 2020 και μετά, είπε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι κατοχυρώνεται η ρήτρα 1:1 στις προσλήψεις "και έχουμε και 10.000 επιπλέον".

Ο πρωθυπουργός μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία και για την Εκκλησία και για το κράτος, που θα έχει πολλαπλά οφέλη και οικονομικά.

"Ο κ. Καμμένος θα κληθεί να πάρει μια κρίσιμη, δεν ξέρω αν θα φύγει ή δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ομαλή πορεία της χώρας προς την κανονικότητα", απάντησε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όταν έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Καμμένος έχει δηλώσεις πως δεν πρόκειται να στηρίξει πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις