Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σφοδρές αντιδράσεις κληρικών για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου- Συνάντηση με Χρυσόστομο την Τετάρτη

Πάτρα: Σφοδρές αντιδράσεις κληρικών για ...

Ζητούν να μείνει ως έχει η μισθοδοσία του κλήρου

Δυσφορία και αγωνία υπάρχει στον κύκλο των ιερέων της επικράτειας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών όπου οι ιερείς ξεπερνούν σε αριθμό τους 220 και μάλιστα πολλοί είναι και πολύτεκνοι. Η δυσφορία και έντονος προβληματισμός αφορά την συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με την οποία αναμένεται να πάψουν οι πάνω από 9.000 ιερείς πανελληνίως να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Ελληνικού κράτους.

Το κλίμα που επικρατεί εδώ και δύο ημέρες είναι ότι η πλειοψηφία των ιερέων και πολλοί Μητροπολίτες σκοπεύουν να αντιδράσουν σθεναρά για να ακυρώσουν στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Ο Ιερός Σύνδεσμων Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ), το πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο των  ιερέων, ήδη εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι «οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην Ελληνική ιστορία». Επίσης υπογραμμίζεται ότι «ο ΙΣΚΕ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία».

Στην Πάτρα αναμένεται να προσλάβει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία η ιερατική σύναξη που είθισται να συγκαλεί στα Πρωτοκλήτεια ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και που φέτος θα λάβει χώρα σε λίγες μέρες την προσεχή Τετάρτη 14/11 το πρωί στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

«Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας. Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων. Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

 

Ιστορική συμφωνία: Κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας-Εκκλησίας- Παύουν να λογίζονται ως Δημόσιοι Υπάλληλοι οι ιερείς

 

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη. Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος. Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους» προειδοποιεί στην ανακοίνωση του ο Ιερατικός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.

Να προσθέσουμε πως στην Πάτρα λειτουργούσε μέχρι πρότινος σύλλογος των ιερέων της Μητροπόλεως όπου μάλιστα είχαν διατελέσει πρόεδροι οι εκλιπόντες π. Ιωάννης Κατωπόδης και π. Νικόλαος Τακτικός, οι οποίοι ήσαν και καθηγητές θεολόγοι στη Μέση εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις