Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

69χρονος Ολλανδός ζητεί από τη δικαιοσύνη να αφαιρεθούν 20 χρόνια από την ηλικία του

69χρονος Ολλανδός ζητεί από τη δικαιοσύν...

Θέλει να αλλάξει την ημερομηνία γέννησης από 11 Μαρτίου του 1949 σε 11 Μαρτίου του 1969

Ένας 69χρονος Ολλανδός, που δηλώνει δυσαρεστημένος από τις διακρίσεις που υφίσταται λόγω της ηλικίας του στην αγορά εργασίας και στον έρωτα, ζητεί από τη δικαιοσύνη να του αφαιρέσει δύο δεκαετίες από την ηλικία του και δηλώνει έτοιμος ακόμη και να απαρνηθεί την σύνταξή του, αν γίνει αυτό.Το παράξενο, αλλά "σοβαρό", αίτημα του Εμίλε Ράτελμπαντ άφησε άφωνους τους νομικούς δικαστηρίου της νοτιοανατολικής Ολλανδίας.

Ο 69χρονος θέλει να αλλάξει η ημερομηνία γέννησής του στο διαβατήριό του από 11 Μαρτίου του 1949 σε 11 Μαρτίου του 1969.

"Αισθάνομαι νέος, τά'χω τετρακόσια και θέλω αυτό να αναγνωριστεί νομικώς διότι αισθάνομαι ότι η ηλικία μου με κακοποιεί, με τραυματίζει και με κάνει να υφίσταμαι διακρίσεις", δήλωσε σήμερα στο AFP ο Ράτελμπαντ, προσωπικός γυμναστής "εξειδικευμένος στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης".

Πρόκειται για ένα "απολύτως νόμιμο" αίτημα, επιχειρηματολόγησε ο Ράτελμπαντ τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου του Άρνεμ, όπως αυτό των διεμφυλικών που εξασφάλισαν την αναγνώριση του δικαιώματός τους να αναγράφεται αυτό στο διαβατήριό τους.

"Σήμερα μπορούμε να επιλέξουμε τη δουλειά μας, το φύλο μας, τον πολιτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό μας. Έχουμε ακόμη και το δικαίωμα να αλλάξουμε όνομα. Άρα γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε ηλικία;", διερωτήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις