Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συνεχίζεται το CineDoc Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με "Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών"

Πάτρα: Συνεχίζεται το CineDoc Φεστιβάλ Ν...

Την Τετάρτη 14/11/2018 στις 21.45 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον

H επόμενη προβολή στο πλαίσιο του CineDoc Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, όπως μας ενημέρωσε ο Αντώνης Κορκόντζηλας από την ABCinema (Τσαμαδού 39, Πάτρα) θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 14/11/2018 στις 21.45 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη και περιλαμβάνει την προβολή του φιλμ «Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών – The Distant Barking of Dogs».

Σύνοψη: Ο 10χρονος Oleg ζει στην εμπόλεμη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σε ένα χωριό που έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του. Από τότε που πέθανε η μητέρα του, ο Oleg μεγαλώνει με την φροντίδα της γιαγιάς-φύλακα αγγέλου του και τη φιλία του ξαδερφού του, ανάμεσα σε ήχους εκρήξεων και κάλυκες πολυβόλων όπλων. Για έναν ολόκληρο χρόνο η κάμερα του Wilmont ακολουθεί τη ζωή του Oleg καταγράφοντας μια καθημερινότητα που είναι ικανή να διαβρώσει ακόμα και την πιο τρυφερή παιδικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι μια γλυκόπικρη, στιγμές σκληρή και βαθιά συγκινητική ταινία, που έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων ανά τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και τον Χρυσό Αλέξανδρο του 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/292319094

Σκηνοθεσία: Simon Lereng Wilmont.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Παραγωγή του 2017, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ και 3,5 ευρώ*

(τιμή προπώλησης μέσω viva.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες:

ABCinema, www.abcinema.gr, 2610342802, [email protected]

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την ABCinema, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και το 2017 ίδρυσε το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

*Εκ των συνδιοργανωτών του CineDoc Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, είναι και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture