Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επί ποδός οι αγρότες της Αιγιάλειας

Επί ποδός οι αγρότες της Αιγιάλειας

Κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση αιτημάτων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6-10-2018 η συγκέντρωση  μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Δυτικής Αχαΐας και τον Αγροτικό Σύλλογο Πατρών στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Πάτρα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, "οι αντιπροσωπείες μας  συναντήθηκαν με  τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ κ. Κεχαγιά, τον επόπτη Αχαΐας και την υπεύθυνη για τα ΠΣΕΑ Αχαΐας, μεταφέροντας τα αιτήματά μας  και παραδίδοντας υπόμνημα στο οποίο αναγράφονται οι διεκδικήσεις μας.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή αποζημιώσεων από χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές και καύσωνα που εκκρεμούν ακόμη, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο. Στην απάντηση, μας  έγινε γνωστό ότι έχουν δρομολογηθεί και μέσα στον Δεκέμβριο θα αναρτηθούν οι εκτιμήσεις ,ενώ για την καταβολή των αποζημιώσεων δεν γνωρίζουν  γιατί  είναι θέμα της κεντρικής διοίκησης του ΕΛΓΑ. Θέσαμε το θέμα της ανάγκης αποζημίωσης για τις ελιές, στις οποίες οι άκαιρες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού προκάλεσαν ασθένειες που οι παραγωγοί δεν ήταν δυνατό  να αντιμετωπίσουν, ωστόσο η απάντηση που πήραμε είναι ότι δεν προβλέπονται αποζημιώσεις για τέτοιες περιπτώσεις από τον οργανισμό.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου σε συνάντηση με τον διευθυντή Διονύση Παναγιωτόπουλο, δίνοντάς του και το υπόμνημα. Με αιτήματα  την απορρόφηση με ευθύνη της Κυβέρνησης των ποσοτήτων γάλακτος που μένουν αδιάθετες με τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής, καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος και του κρέατος και ακατάσχετο 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ακόμη, συνυπολογισμό της ήδη εκτιμηθείσας απώλειας σταφίδας στην παραδοθείσα ποσότητα ώστε να συμπληρωθούν τα 150κιλά/ στρέμμα. Επιπλέον,  να μην γίνει καμία περικοπή των βασικών ενισχύσεων εξαιτίας προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες καθώς και μείωση του κόστους παραγωγής σε ρεύμα, πετρέλαιο, εφόδια, εξοπλισμό. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον Συντονιστή και θα έρθει σε επαφή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Αραχωβίτη για να τα προωθήσουν εκτιμώντας ότι κάποια από αυτά θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν.                                                                                                                    Οι συναντήσεις αυτές καλώς γίνονται επιβεβαιώνουν ωστόσο την ανάγκη για καλύτερη οργάνωση της πάλης μας. Συνεχίζουμε αγωνιστικά , προετοιμάζουμε τη συμμετοχή με το δικό μας μπλοκ στη συγκέντρωση που θα  πραγματοποιηθεί στο Αίγιο στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας  , ενώ τα μέλη του Δ.Σ. θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική Σύσκεψη  που καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που θα διεξαχθεί στη Λάρισα στις 9 Δεκεμβρίου, όπου πρόκειται να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και  θα ληφθούν αποφάσεις για τις παραπέρα δράσεις μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις