Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάλεσμα Τζανάκου σε κάθε ενεργό πολίτη, σε συστράτευση

Κάλεσμα Τζανάκου σε κάθε ενεργό πολίτη, ...

Συνάντηση- ενημέρωση υποψηφίων, για τον εκλογικό νόμο

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση υποψηφίων Συμβούλων του συνδυασμού «Πάτρα η Δική μας πόλη», στο κάλεσμα (μόνο των υποψηφίων), για μια πρώτη γνωριμία, αλλά και για ενημέρωση σχετικά με τις ριζικές αλλαγές που επιφέρει στη διαδικασία των εκλογών, η εφαρμογή της Απλής Αναλογικής. Στην αίθουσα του ξενοδοχείου Patra Palace, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Τζανάκος, ευχαρίστησε θερμά τους συμπολίτες και συμπολίτισσες για την απόφαση τους να παλέψουν μαζί, για μια διαφορετική, σύγχρονη και πιο όμορφη Πάτρα από αυτή που ζούμε σήμερα και τους ανέλυσε θέματα αρχών και αξιών της παράταξης.

Ζήτησε από όλους έναν καθαρό αγώνα, με σεβασμό σε όλους τους υποψηφίους και σε όλες τις παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Ανέλυσε διεξοδικώς το νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Πάτρας, αλλά και για την ανάγκη συμμετοχικών διαδικασιών και αποφάσεων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας τόνισε με έμφαση πως «Προτεραιότητά μας είναι η πόλη μας και οι πολίτες της και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η Πάτρα χρειάζεται όλους όσους θέλουν να την δουν ξανά να ανθεί και να ευημερεί. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της πόλης που ζούμε στα χέρια μας και να την κάνουμε δική μας προτεραιότητα. Η άρνηση μας για συμμετοχή στα κοινά αφήνει κενό χώρο, σε αδιάφορους για την πόλη και την τύχη της πολίτες να μας διοικούν!

Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στην εσωστρέφεια, το δογματισμό και την παντογνωσία των ολίγων, που μας οδηγούν στην απομόνωση και την απαξία.

Μας αξίζει μια βιώσιμη και εξωστρεφής πόλη, με σαφή προσανατολισμό στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της, συνοδευόμενη από την αναγκαία κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη, προϋποθέσεις για την ύπαρξη θέσεων εργασίας και ευημερίας για τους κατοίκους της. ‘Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε για την αναγέννηση της.

Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη και τον καλούμε να συστρατευτεί μαζί μας σε έναν αγώνα με μόνο σκοπό, μια Πάτρα αντάξια της ιστορίας της. Στόχος μας η συμμετοχή μας στις διαδικασίες της δεύτερης Κυριακής, επεσήμανε!»

Ο τέως Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, ανέπτυξε με το γνωστό μεστό και πειστικό του λόγο, μέσα από παραδείγματα, τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ένας υγιής Δήμος, καθώς και τις προϋποθέσεις και τα εργαλεία για τη δημιουργία η τη συμπλήρωση βασικών υποδομών της πόλης.   Την ανάγκη να υπάρχει συνέχεια στις σωστές δημοτικές πολιτικές, προκειμένου κάθε νέα δημοτική αρχή να χτίζει και να συνεχίζει κάθε επιτυχημένο έργο των προηγουμένων. Επισήμανε πως η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητα των Δημοτικών Αρχών, εξαρτώνται πάντα από τους δημοτικούς άρχοντες.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας της παράταξης Γιώργος Βγενόπουλος επεσήμανε με έμφαση, πως κάθε δημοτική αρχή πρέπει να στηρίζει τη λειτουργία της και την αποτελεσματικότητά της σε κανόνες. Η σωστή και δίχως παρεκκλίσεις εφαρμογή τους, συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματική και καθαρή οικονομική διαχείριση του Δήμου.

Κλείνοντας ο κ. Τζανάκος απεύθυνε κάλεσμα στην κοινωνία, σε κάθε ενεργό δημοκρατικό πολίτη, να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, με την παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη», με στόχο μια Πάτρα αντάξια της ιστορίας της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις