Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε από κοντά, τη χειρουργικής ακρίβειας σύνδεση οπτικών ινών ίντερνετ, πάχους όσο... δύο τρίχες μαλλιών - ΦΩΤΟ

Δείτε από κοντά, τη χειρουργικής ακρίβει...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Σε εξέλιξη βρίσκονται τους τελευταίους μήνες και κατα μήκος των κεντρικών δρόμων της αχαϊκής πρωτεύουσας, εργασίες υπόγειου περάσματος οπτικών ινών, για λογαριασμό γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Το γεγονός αυτό μας επέτρεψε να δούμε από κοντά τη συγκεκριμένη εργασία που αφορά στη διασύνδεση οπτικών ινών.

Οπως ξεγυμνώνουμε ένα καλώδιο, έτσι και με τις οπτικές ίνες, αφαιρείται το περίβλημα πολυουρεθάνης  ή πολυαιθυλενίου και αποκαλύπτεται ο πυρήνας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ

Πρόκειται για ένα ενσύρματο μέσο μετάδοσης το οποίο είναι λεπτό (2 ώς 125 μm) και εύκαμπτο, τόσο ώστε να μπορεί να μεταφέρει μια οπτική ακτίνα. Κατασκευάζεται από έναν κεντρικό πυρήνα πυριτίου, γυαλιού ή πλαστικού.

Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει την μετάδοση συγκεκριμένων τύπων φωτεινών κυμάτων σε μεγάλες αποστάσεις και με μικρές απώλειες. Ο κεντρικός πυρήνας ενός καλωδίου οπτικών ινών έχει διάμετρο 125 μικρόν (125μ). Έχει δηλαδή το μέγεθος δύο ανθρωπίνων τριχών. Επίσης αποτελείται από μία ή περισσότερες λεπτές ίνες γυαλιού ή πλαστικού.

Εξωτερικά από τον πυρήνα , βρίσκεται η επικάλυψη οπτικής ίνας, που είναι αντανακλαστικό υλικό και βοηθά να καμφθούν τα φωτεινά κύματα καθώς αυτά ταξιδεύουν μέσα στο καλώδιο. Τέλος , έχουμε το χιτώνιο, τον εξωτερικό δηλαδή τομέα , ο οποίος περικλείει τις ίνες και την επικάλυψή τους.

Κατασκευάζεται από πλαστικό ή άλλα υλικά και προστατεύει τις ίνες από εξωτερικούς κινδύνους όπως η υγρασία. Ένα καλώδιο οπτικών ινών, περιέχει μέσα του δεκάδες ή και εκατοντάδες πολύ λεπτές οπτικές ίνες, με διάμετρο μικρότερη και από μία τρίχα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις