Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξαναζωντανεύουν η πρώην Χαρτοποιία στο Αίγιο και οι πρώην αποθήκες του ΑΣΟ στη Δυτ. Αχαΐα – Βρέθηκαν τα κονδύλια για την ανάπλαση των κτιρίων

Ξαναζωντανεύουν η πρώην Χαρτοποιία στο Α...

Συνολικά θα διατεθούν 18 εκατ. ευρώ

Δυο σημαντικά έργα, που διεκδικούσαν για πολλά χρόνια οι τοπικές κοινωνίες του Αιγίου και της Δυτικής Αχαΐας, υλοποιούνται. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας στο Αίγιο και τις πρώην Αποθήκες του ΑΣΟ στην Κάτω Αχαΐα.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr, για την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων εδώ και δεκαετίες κτιρίων, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αξιοποίησή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, μέσω της δράσης «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας», του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα Ανταγωνιστικότητα Καινοτομία».

Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται και η χρηματοδότηση του κτιρίου Μπασουράκου στη Σκάλα Λακωνίας, με 2,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά θα διατεθούν 18 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των έργων ανάπλασης και αποκατάστασης των πρώην βιομηχανικών κτιρίων, με μηδενική συμμετοχή των Δήμων που έχουν υποβάλλει τις σχετικές προτάσεις.

Πρώην Χαρτοποιία Αιγίου

Για το ακίνητο της πρώην Χαρτοποιίας στο Αίγιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και ανάδειξη του βιομηχανικού κτιρίου, με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Η Χαρτοποιία βρίσκεται στην περιοχή Μυρτιά στην δυτική πλευρά της παραλιακής ζώνης Αιγίου, ιδρύθηκε το έτος 1924 και δεν λειτουργεί από το έτος 1991.

Πρώην Αποθήκες ΑΣΟ Δυτικής Αχαΐας

Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν για την ανάπλαση του κτιρίου των Αποθηκών του ΑΣΟ στην Κάτω Αχαΐα. Σύμφωνα με την πρόταση που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο, ο χώρος θα λειτουργήσει ως Βιοκλιματικό Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις