Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βγαίνει την Πέμπτη στην Αθήνα η αστυνομική περιπέτεια «Ληστεία στο Μουσείο – Museo»

Βγαίνει την Πέμπτη στην Αθήνα η αστυνομι...

Με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ

Ξεκινά να προβάλλεται στις Αθηναικές αίθουσες από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 η ταινία «Ληστεία στο Μουσείο – Museo» που τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου καθώς και με το Βραβείο Σκηνοθεσίας της πόλης των Αθηνών στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Πρόκειται για αστυνομική περιπέτεια που μάλιστα περιγράφει μία αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε στο Μουσείο ανθρωπολογίας του Μεξικό.

Διάρκεια: 126 λεπτά.

Πρόκειται για μια ταινία του Αλόνσο Ρουιθπαλάθιος, του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη του “Gueros”.

Στο φιλμ «Ληστεία στο Μουσείο – Museo» παίζουν ο Gael Garcia Bernal των «Ημερολογίων μοτοσυκλέτας» και της «Κακής εκπαίδευσης» και οι Leonardo Ortizgris, Alfredo Castro, Simon Russell Beale.

Περίληψη :

Σχεδόν 30χρονών ο Χουάν και ο Μπένχαμιν δεν λένε να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους και να τελειώσουν την κτηνιατρική σχολή. Αντιθέτως  είναι βολεμένοι στην άνετη γειτονία τους στο Mexico City, μια μεξικανική εκδοχή Αμερικάνικου προάστειου.

Κατά την διάρκεια ενός σημαδιακού Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν αποφασίζουν  ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν διαπράττοντας την πιο διάσημη  ληστεία αρχαιοτήτων στην Μεξικανική ιστορία.

Αφήνοντας για λίγο τα οικογενειακά παραδοσιακά δείπνα και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ασφάλειας λόγω Χριστουγέννων, εισβάλουν λαθραία στο εμβληματικό Εθνικό Ανθρωπολογικό μουσείο και αφαιρούν τα πιο πολύτιμα κομμάτια, μπλέκοντας σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει για πάντα την ζωή τους.

Η σπουδαιότητα και η σημασία της λείας τους ξεπερνάει τα όρια της αντίληψης των ερασιτεχνών ληστών και την επόμενη μέρα όταν θα είναι πλέον αργά θα συνειδητοποιήσουν το αντίκτυπο της πράξης τους. Ξεκινάνε ένα ταξίδι μέχρι το Ακαπούλκο για να ανακαλύψουν ότι κανείς δεν τολμά να αγοράσει τα κλεμμένα αντικείμενα.

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα η ταινία περιγράφει μια διδακτική ιστορία με σαρκασμό, υπογραμμίζοντας το παλιό ρητό που λέει ότι δεν εκτιμάς αυτό που έχεις παρά μόνο όταν το χάσεις.

Το φιλμ βγαίνει σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture