Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Χωρίς φόβο...

Χωρίς φόβο...

Του Γ. Καρβουνιάρη

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο σημείωμα που αφορούσε τις ακραίες στάσεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο (με την παρότρυνση της εκεί ΕΛΜΕ να χρησιμοποιείται ο όρος λαθρομετανάστης, με την αποκαθήλωση της φωτογραφίας του Νίκου Τεμπονέρα και την ανοχή σε συμπεριφορές που απωθούν την κοινωνία.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το σχόλιο για την απαλλαγή της φωτογράφου που κλωτσούσε μετανάστες από δικαστήριο της Ουγγαρίας.Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο αντίλαλος από τις ιαχές των ακροδεξιών που ζητούν να καταλάβουμε την Αλβανία και μετά (γιατί όχι;) όλα τα Βαλκάνια.


Ήρθε η επιβεβαίωση πως όσοι αισθάνονται την ευθύνη των θεσμών που υπηρετούν, βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Άμεση δικαστική διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν επιθέσεις ακραίων στοιχείων κατά των δημοσιογράφων, ζήτησε από τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΠΗΝ με τους προέδρους της Ένωσης και του ΤΕΑΣ Κυρ. Κορτέση, Θαν. Μπαμπανέβα στην κ. Δημητρίου με αφορμή τις προκλητικές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ στη Λέσβο .Στη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν παρούσα η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Μαρία Ριζεάκου και ο Οργανωτικός Γραμματέας Νίκος Συνοδινός.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, παρέδωσε επιστολή στην κ. Δημητρίου, για το γενικότερο ζήτημα που αφορά τις επιθέσεις κατά συναδέλφων σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι επειδή η ελευθερία του Τύπου είναι συστατικό της δημοκρατίας και οφείλουμε να διασφαλίζουμε τη δημοκρατική λειτουργία του, επειδή αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέψουμε φαινόμενα ανομίας με πιθανές ρατσιστικές εκδηλώσεις να κυριαρχούν και να εκφοβίζουν, ζητώ την εκ μέρους των εισαγγελέων της χώρας συνεχή παρακολούθηση των τεκταινομένων και την άμεση και έγκαιρη παρέμβασή τους, όπου τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα ο κίνδυνος μεγαλώνει. Αλλά είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε. Αλλιώς ο φασισμός θα νικήσει λόγω του φόβου μας να τον αντιμετωπίσουμε…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις