Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μία γυναίκα πιθανόν από την Αχαϊα ανάμεσα στους φερόμενους ληστές, που δρούσαν στην Αττική

Μία γυναίκα πιθανόν από την Αχαϊα ανάμεσ...

Διαφεύγει της σύλληψης

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των οκτώ μελών της σπείρας που έκλεβε σπίτια σε όλη την Αττική έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.  Από τα οκτώ έχουν συλληφθεί τα επτά μέλη της σπείρας ενώ μια γυναίκα, που φέρεται να έχει γεννηθεί στην Αχαϊα ή την Κόρινθο, δεν έχει συλληφθεί.

Πώς δρούσε η σπείρα σύμφωνα με την Αστυνομία

Οι δράστες είχαν αναπτύξει οργανωμένο σχέδιο το οποίο προέβλεπε τις επιμέρους κινήσεις τους σε όλα τα στάδια της δράσης τους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός τους. Κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν ότι χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ζεφυρίου, ήταν εξοπλισμένοι με βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ-πιστόλια) γεγονός που τους καθιστούσε πολύ επικίνδυνους απέφευγαν δε να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Τελικά και μετά από την συνδυαστική αξιοποίηση των συλλεχθέντων στοιχείων επετεύχθη η σύλληψη τους απογευματινές ώρες της 19-10-2018.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 6 υποθέσεις ληστειών και 6 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Στη δεύτερη υπόθεση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενοίκων κατοικιών, τους οποίους δεν δίσταζαν σε κάποιες περιπτώσεις να κακοποιήσουν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στις 20/10/ 2018, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε δέκα (10) περιπτώσεις ληστειών, δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και σε δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Λεπτομέρειες για τις παραπάνω υποθέσεις θα δοθούν από την Εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους Αστυνομικούς που συμμετείχαν και στις δύο υποθέσεις για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν.

Πρόκειται για τους:

ΣΑΜΠΑΝΗ ή ΠΑΡΙΑΝΟ Κωνσταντίνο αγνώστου πατρός ή του Αθανασίου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1994 στην Αθήνα

ΣΑΜΠΑΝΗ ή ΠΑΡΙΑΝΟ Βαλάντη ή Χρυσοβαλάντη αγνώστου πατρός ή του Αθανασίου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1995 ή το 1996 στην Αθήνα ή στη Νίκαια ή στον Κορυδαλλό

ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Παρασκευής, γεννηθέντα το 1994 στη Νίκαια

ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Αναστασίου αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθέντα το 1997 στην Αθήνα

ΜΗΤΡΟΥ Ιωάννη ή Βαλάντη του Γεωργίου και της Ελπίδας, γεννηθέντα το 1984 ή 1985 ή 1988 στη Νίκαια ή στην Καλαμάτα ή στην Αθήνα

ΜΗΤΡΟΥ Χρυσοβαλάντη του Γεωργίου και της Ελπίδας, γεννηθέντα 1989 ή 1996 στη Νίκαια ή στην Αθήνα

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ευάγγελο αγνώστου πατρός ή του Νικολάου και της Ελευθερίας, γεννηθέντα 2000 ή 2001 στον Πειραιά

ΛΕΝΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΛΕΝΤΕΡΗ ή ΛΕΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΛΕΟΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή ή Δήμητρα του Παναγιώτη και Γεωργίας, γεννηθείσα το 1972 στην Αχαΐα ή στην Κόρινθο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις