Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι θα κάνει ο ΟΛΠΑ στην Πειραϊκή Πατραϊκή - Τα σχέδια αξιοποίησης και ο ανενεργός βιολογικός καθαρισμός που ελάχιστοι γνωρίζουν - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τι θα κάνει ο ΟΛΠΑ στην Πειραϊκή Πατραϊκ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

H διάθεση του ΟΛΠΑ σε ότι αφορά στην αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής, είναι μια και αφορά σε αποθήκες logistics. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Κοντοές, εξήγησε στο thebest.gr τους λόγους.

Η προοπτική του παλιού εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής για μετεγκατάσταση του τελωνείου, εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης δεν φαίνεται να περπατά, όπως αρχικά διαφαινόταν. Η συζήτηση άνοιξε μετά τις 18 Ιουλίου, όταν ψηφίστηκε από τη Βουλή η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ Π.Π. ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ, Νίκο Κοντοέ, τα κτίρια του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, ώστε με μικρές παρεμβάσεις να μετατραπούν σε αποθήκες logistics, μια προοπτική που συνάδει και με την εγγύτητα του πρώην εργοστασίου με τις γραμμές του τρένου. Οι εικόνες από ψηλά επιβεβαιώνουν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα κτίρια της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Π.Π.

Ο βιολογικός καθαρισμός που λίγοι γνωρίζουν πως υπάρχει μέσα στην Πειραϊκή Πατραϊκή, παραμένει ανενεργός. Ολοκληρώθηκε γύρω στο 1980 ωστόσο μετά από λίγα χρόνια η επιχείρηση έκλεισε. Το 1992 παραγωγικά η βιομηχανία έπαψε να λειτουργεί και όλοι οι υπάλληλοι απολύθηκαν. Το 1996 έσβησαν και οι τελευταίες προσπάθειες για ανασυγκρότηση της Π.Π.

Σε ερώτησή μας προς τον κο Κοντοέ για τον βιολογικό καθαρισμό, μας ενημέρωσε πως αυτός δεν μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της πόλης, καθώς τα μηχανήματά του έχουν σοβαρές φθορές.

Εξάλλου και η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι βρίσκει στέγη σε κτίρια της Πειραϊκής Πατραϊκής, καθώς μετά από σχετική αίτηση προς τη διοίκηση του ΟΛΠΑ, επετεύχθη η ενοικίαση χώρου έκτασης περίπου 2.000 τ.μ. στις παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις ώστε να μεταφερθούν εκεί τα πληρώματα που στεγάζονταν εώς σήμερα στις αποθήκες του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού. Οι αποθήκες του ΑΣΟ αναμένεται να αξιοποιηθούν ως «εκθεσιακός χώρος».

ΕΙΚΟΝΕΣ: ioniantv.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις