Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο… Φιλόδημος φέρνει τεχνολογικό πάρκο στου Λαδόπουλου- ΔΕΙΤΕ τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Πάτρα: Ο… Φιλόδημος φέρνει τεχνολογικό π...
Χριστακόπουλος Θάνος

Προχωρούν οι διαδικασίες αξιοποίησης

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει σταδιακά ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την πλήρη ανάπλαση των εγκαταστάσεων της πρώην χαρτοβιομηχανίας Λαδόπουλου και τη δημιουργία εκεί ενός σύγχρονου τεχνολογικού πάρκου όπου επίσης θα στεγαστεί και το νέο Διοικητήριο. Την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας κατέθεσε τη δέσμευση της Κυβέρνησης να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου και όπως αποκαλύφθηκε το χρηματοδοτικό εργαλείο που επιλέγεται είναι το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Στην ίδια εκδήλωση (του Συνδέσμου Βιομηχάνων) ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρότζεκτ στην καρδιά της Πάτρας και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστες και απτές εξελίξεις. Μάλιστα η ανάπλαση του Λαδόπουλου προβλέπεται να συνδυαστεί τόσο με την αξιοποίηση των Παλαιών Σφαγείων όσο και των αποθηκών του ΑΣΟ που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή αλλάζονταν την εικόνα και τις προοπτικές των νοτίων συνοικιών της πόλης.

Τι όμως προβλέπεται να γίνει στου Λαδόπουλου με την συνδρομή του «Φιλόδημου»;

Οι εγκαταστάσεις έχουν ουσιαστικά παραχωρηθεί από τον Δήμο Πατρέων που είναι ο ιδιοκτήτης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ακίνητο αποτελείται από ένα συγκρότημα 13 κτιρίων, το εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 44,500 τ.μ., ενώ η συνολική έκταση του γεωτεμαχίου υπερβαίνει τα 48.000 τ.μ.

Στις προτάσεις που έχουν μπει στο πλάνο ανάπλασης περιλαμβάνονται το Διοικητήριο της Περιφέρειας η οποία σήμερα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, ένα  σχολείο (επιθυμία του Δήμου είναι να πάει εκεί το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας), παιδικός σταθμός, εκθεσιακός χώρος, χώρος νεανικής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας  Patras IQ, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και ευρεία ανάπλαση με πλακόστρωτα, παγκάκια, φωτιστικά κ.α..

Όσον αφορά τώρα στους χρηματοδοτικούς πόρους η Περιφέρεια στηρίζεται, εκτός του προγράμματος «Φιλόδημος» το οποίο συνίσταται σε δανεισμό μέσω του Παρακαταθηκών και Δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου, και στη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας ο οποίος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας δεσμεύτηκε για 20εκ. ευρώ που αφορούν το Διοικητήριο. Πέραν αυτών εξετάζονται ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω διακρατικών συμφωνιών καθώς και κονδύλια που μπορούν να προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα στα πλαίσια της Σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, κατά τα πρότυπα άλλων αντίστοιχων παρεμβάσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις